Program


Modern Art Orchestra: Dob és Tánc – Weöres Sándor-est Harcsa Veronika közreműködésével
2

Modern Art Orchestra: Dob és Tánc – Weöres Sándor-est Harcsa Veronika közreműködésével

Weöres Sándort meg se kell zenésíteni, zene eleve minden verse, vallja Fekete-Kovács Kornél. A Modern Art Orchestra művészeti vezetője és a társai ezúttal egy egész estet szentelnek a halhatatlan költő műveinek.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 17. vasárnap, 19:00

Kedves Közönségünk!

Értesítjük Önöket, hogy a Modern Art Orchestra december 17-ei koncertjét technikai okokból a BMC Koncertterem helyett a BMC Opus Jazz Clubjában rendezzük meg. A korábban megvásárolt belépőjegyek a klub alsó szintjére érvényesek. A december 15-től kapható, kedvezményes árú jegyek az Opus Jazz Club galériájára szólnak. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Szíves megértésüket köszönjük:

Budapest Music Center

 

Modern Art Orchestra: Dob és Tánc
Weöres Sándor-est Harcsa Veronika közreműködésével

Közreműködik:
Harcsa Veronika – ének
Modern Art Orchestra
Művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél

Weöres Sándor szövegeit minden műfajban megzenésítették már, és persze nem csak a gyerekverseket. „Hiszen csak lekottáztam” – mondta erről némi iróniával Fekete-Kovács Kornél, amikor arról beszélt, hogyan ragadta meg első feldolgozása közben ezeket a verssorokat, amelyek újabb és újabb generációknak jelentenek alapélményt. A Dob és tánc című szvitszerű, nagy vers Fekete-Kovács „leiratában” először Harcsa Veronika és Dan Bárta énekhangján szólalt meg, akkor még kisegyüttessel.

A bemutató előtt a zeneszerző elküldte a kottát és a zeneanyagot Weöres Sándor jogutódjának, aki postafordultával és lekötelező kedvességgel biztatta, hogy várja a többi megzenésítést is. Ennek most, a Modern Art Orchestra utolsó idei koncertjén jött el az ideje. A zenekar vezetőjén kívül, aki új művekkel is jelentkezik, feldolgozásokat készítenek a MAO állandó szerzői és egyben szólamvezetői: Ávéd János, Bacsó Kristóf, Cseke Gábor, Korb Attila és Subicz Gábor. Az énekszólamot ezúttal is a lenyűgöző művész, Harcsa Veronika fogja előadni.

Ajánlatunk


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Mindenkiben ott a szunnyadó gyermek, így a tündérmeséket a felnőttek is szeretik, csak be kell őket csomagolni „felnőtt köntösbe”! A „Gyöngyhajú lány balladája” című musical egy fiatal lány felnőtté válásán, első nagy szerelmi csalódásán keresztül idézi meg a Balaton part, a tó ősi mitikus legendáit.

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Babaróka 3+ 100 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Az erdőben minden a természet rendje és körforgása szerint zajlik. Ez a nap mégis kicsit más, hiszen kis mókusok születnek.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!