Program


MET 2022/2023 - Verdi: Traviata

MET 2022/2023 - Verdi: Traviata

Élő operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából két szünettel, 191 perc, 2022
olasz nyelven, magyar és angol felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. január 1. vasárnap, 18:00

Rendező: Michael Mayer
Vezényel: Daniele Callegari
Szereplők: Nadine Sierra (Violetta Valéry), Stephen Costello (Alfredo Germont), Luca Salsi (Giorgio Germont)

Nadine Sierra énekli Violetta, az önfeláldozó kurtizán szerepét a Michael Mayer rendezte Verdi-operában. Violettát a szopránrepertoár csúcsának tartják, a maga kimeríthetetlen vokális és drámai lehetőségeivel. A tenor Stephen Costello látható Violetta öntörvényű szeretője, Alfredo szerepében, mellettük pedig a bariton Luca Salsi mint Alfredo rosszalló apja tűnik fel. A karmesteri pódiumon Daniele Callegari áll.

Az opera világpremierje Velencében, a Teatro la Fenicében volt 1853-ban. Verdi Traviatája túlélte a hírhedten sikertelen bemutatót, és a repertoár egyik legkedveltebb operája lett. A Rigoletto és A trubadúr nagyobb léptékű drámáit követően e darab bensőséges terjedelme és témája a zeneszerzőt a legmélyebb és legszívhezszólóbb zenéinek megalkotására inspirálta. Giuseppe Verdi (1813–1901) hat évtizedes színházi pályafutása során 26 operát komponált, amelyeknek legalább a fele a mai repertoár kedvelt darabjai közt található. A librettista Francesco Maria Piave (1810–76) Verdi pályájának produktív középső szakaszában volt a zeneszerző alkotótársa, többek között az Ernani, a Macbeth, a Rigoletto és A végzet hatalma című operákban közreműködött. A Traviata alapjául szolgáló regény, A kaméliás hölgy írója Alexandre Dumas fils (1824–95) A három testőr írójának fia, akit a híres prostituálttal, Marie Duplessis-szel való viszonya ihletett a történet megírására.

A 2022/23-as MET-évad további közvetítései itt érhetők el>>>

Jegyinformációk

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában, online felületén, valamint az Interticket hálózatában.

Belépőjegy: 4900 Ft
Továbbra is van lehetőség 4500 Ft-ért kedvezményes jegy váltásra azoknak, akik az évad legalább öt különböző előadására váltanak jegyet egyszerre.

 

 

Forgalmazó: Cikanek Management

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Ajánló


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!