Program


Megérthető zene 2023-24/2 - A rítus
2

Megérthető zene 2023-24/2 - A rítus

Műsor:
Stravinsky: Tűzmadár-szvit

Előad és vezényel: Hollerung Gábor

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: október 29. vasárnap, 11:00

Stravinsky Tűzmadár-szvitje határkő a XIX. és XX. század között. A századforduló művészetének egyre misztifikálódó, lélekbúvár gondolkodásával szemben Stravinsky a valós folklórból merít annak minden természetességével és elementaritásával. A Tűzmadár orosz mitikus meselény, melynek karakterét felhasználva és A halhatatlan Koscsej című orosz népmesével ötvözve szerzőnk a XX. század egyik máig legjelentősebb balettzenéjét írja. A hangversenyen az ebből készült szvit szólal meg, amely megőrzi a balett koncepciójának képszerűségét, legfontosabb szerepelőit és a szituációk zenei megfogalmazását.

Ajánlatunk


1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre, közben beszáll mellé a kretén haverja, a szélhámos csaja, meg egy... karbantartó. Elcserélt személyazonosságok, titkolt tervek, szerelmi háromszögek, és egy város, ahol lassan a díszpolgár is gengszter. Ludwig herceg gyémántja pedig csak arra vár, hogy valaki, végre, lopja már el.

A 2013 májusában alakult, máig változatlan felállásban játszó gyergyószentmiklósi zenekar népszerűsége elképesztő ívet rajzolt. A Bagossy Brothers Company energikus, közönségcentrikus koncertjeivel rövid idő alatt vált előbb az erdélyi, majd az egész Kárpát-medencei magyarság egyik legnépszerűbb zenekarává.

Ajánló


Giacomo Puccini BOHÉMÉLET Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Andrea Bocelli pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli 2024-ben! A jövő évi jubileumi turnéja keretében 2024. november 23-án Budapesten, az MVM…

Egy mélyreható utazás az ókori Görög történelemben, több, mint 1100 m2-en!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!