Program


MÁV Erdélyi/3. Zeneakadémia
2

MÁV Erdélyi/3. Zeneakadémia

Csaba Péter, zenekarunk volt vezető és jelenleg állandó vendégkarmestere ezúttal két ritkábban hallható Mendelssohn művel ajándékozza meg közönségünket. A Szélcsend és szerencsés hajózás nyitány Mendelssohn természetábrázoló és azon belül a vízi témákat kedvelő művei közé tartozik, a Reformáció szimfónia viszont az általa önként felvett keresztény gondolkodás és a 300 évvel korábbi vallási megújhodás zenei képe.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 19. csütörtök, 19:00

Mendelssohn: Szélcsend és szerencsés hajózás – nyitány
Beethoven: Hegedűverseny
Mendelssohn: V. (Reformáció) szimfónia

Közreműködik: Andrej Baranov (hegedű)
Vezényel: Csaba Péter

Csaba Péter, zenekarunk volt vezető és jelenleg állandó vendégkarmestere ezúttal két ritkábban hallható Mendelssohn művel ajándékozza meg közönségünket. A Szélcsend és szerencsés hajózás nyitány Mendelssohn természetábrázoló és azon belül a vízi témákat kedvelő művei közé tartozik, a Reformáció szimfónia viszont az általa önként felvett keresztény gondolkodás és a 300 évvel korábbi vallási megújhodás zenei képe. Fiatalkori és alkalmi mű: 1830-ban, a reformáció egyik legfontosabb írásos dokumentuma, a Confessio Augustana megjelenésének 300. évfordulójára. Hangot kap a műben az áhítatos elmélkedés, a vallásháborúk kegyetlensége és értelmetlensége, végül az az ének, amely az egész reformáció zenei szimbóluma: Luther korálja, az „Erős vár a mi Istenünk”. A két Mendelssohn-mű között Beethoven halhatatlan Hegedűversenye csendül fel, az a mű, amely szinte minden, utána komponált hegedűverseny mintaképe. A szólista, Andrej Baranov 1986-ban született, a Szentpétervári Konzervatóriumban, majd annak elvégzése után a Lausanne-i Conservatoire-on folytatta tanulmányait, közben több igen rangos nemzetközi versenyen szerzett értékes díjakat. A David Ojsztrah Vonósnégyes alapítója és primáriusa, 2009 óta tanít Lausanne-ban, világjáró hegedűművész.

Ajánlatunk


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Ajánló


Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!