Program


Mathis Kaspar Stier / RISING STARS – EURÓPA ÚJ CSILLAGAI
2

Mathis Kaspar Stier / RISING STARS – EURÓPA ÚJ CSILLAGAI

Egy koncert, amely kihagyhatatlan. A fagott csak igen ritkán jut szerephez szólóhangszerként vagy kamarazene közreműködője gyanánt, többnyire a zenekari szólam feladatát kapja. A harmonika pedig különlegesség a klasszikus zene világában. És a kettő együtt? Az csak szökőévben egyszer fordul elő!

Aktuális előadásokMathis Kaspar Stier
RISING STARS
EURÓPA ÚJ CSILLAGAI

Műsor:
Böddecker: Szonáta fagottra és basso continuóra a „La Monica” témájára
Paula Matthusen: of an implacable subtraction fagottra és elektronikára
María Huld Markan Sigfúsdóttir: új mű (az ECHO felkérésére) - magyarországi bemutató
J. S. Bach: Esz-dúr triószonáta, BWV 525
Sumera: Quasi Improvisata
Boutry: Interferenciák I.

Egy koncert, amely kihagyhatatlan. A fagott csak igen ritkán jut szerephez szólóhangszerként vagy kamarazene közreműködője gyanánt, többnyire a zenekari szólam feladatát kapja. A harmonika pedig különlegesség a klasszikus zene világában. És a kettő együtt? Az csak szökőévben egyszer fordul elő! Ezért is ott a helyünk a két kiváló német művész, Mathis Kaspar Stier és Julius Schepansky bemutatkozásán, amely az Európai Hangversenytermek Szervezete fiatal tehetségeket felfedező, népszerű sorozata, a Rising Stars keretében valósul meg.

Mathis Kaspar Stier, egy nagy presztízsű megmérettetés, a müncheni ARD Nemzetközi Zenei Verseny második díjasa egyforma lelkesedéssel fordul a szólistafeladatok, a kamaramuzsika és a zenekari játék felé. Játszik régizenét, kortárs muzsikát, sőt még az improvizálás lehetőségeit sem utasítja el. Bemutatkozó CD-je a Sentiment (Alpha Classics) is tanúskodik erről. 2016 óta a kölni WDR Sinfonieorchester szólófagottosa. A világjáró harmonikás, Julius Schepansky szólistaként és kamaramuzsikusként egyaránt igazi zenei mindenevő: Bachtól Mozarton át Sibeliusig és Janáčekig nincs értékes muzsika, amelynek megszólaltatásától elzárkózna. Repertoárján számára írt művek is szerepelnek, érdeklődése a jazz iránt is nyitott. Számos európai országban és Japánban is koncertezett, sikereit díjak és kitüntetések jelzik. A két művész sokszínű műsorán a barokk kort Philipp Friedrich Böddecker és Johann Sebastian Bach képviseli, olyan modern komponisták műveit szólaltatják meg, mint Roger Boutry, Lepo Sumera és Paula Matthusen. A Rising Stars-koncerteken elmaradhatatlan kortárs bemutató szerzője koncertjükön az izlandi María Huld Markan Sigfúsdóttir.

A Rising Stars-programba jelölte: Elbphilharmonie Hamburg, Kölner Philharmonie

fagott - Mathis Kaspar Stier

Közreműködők:
harmonika: Julius Schepansky
házigazda és a koncert utáni közönségtalálkozó moderátora: Tóth Endre

Rendező: Müpa

Ajánló


Charlie zenész, trombitás: a rock, a jazz, a blues, a soul és a funky jellegzetesen rekedt hangú előadóművésze. Pályafutása során…

Dzsúdló 2023. december 29-én minden eddiginél komolyabb show-val teszi fel az arany bukósisakot erre a top időszakra. Addigra már mindenki…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!