Program


Másik Produkció - A mi osztályunk

Másik Produkció - A mi osztályunk

A mi osztályunk című drámája megtörtént eseményeket dolgoz fel. 1941-ben, a német megszállás alatt, egy lengyel kisvárosban lengyel fasiszták ezerhatszáz embert pajtába zártak és elevenen elégettek. A tömeggyilkosságról csak a kétezres évek elején ismerték el és látott napvilágot, hogy azt lengyelek követték el zsidó honfitársaikkal.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 22. hétfő, 19:00

Másik Produkció - A mi osztályunk

A mi osztályunk egy osztály tagjainak sorsát követi nyomon: lengyel és zsidó diákok személyes elbeszélései és visszaemlékezései alapján mutatja be Lengyelország és a lengyel nép történetét és szerepét a XX. században, 1925-től napjainkig.

A darab ugyanakkor allegória: egyetemes üzenet az emberek közötti megértés - és a megértés szándékának – hiányáról; ahogy az akár ártatlan tréfák, felelőtlen kijelentések és jelentéktelennek tűnő konfliktusok is észrevétlenül egymás iránti nyílt színi gyűlöletté alakulhatnak át.

S ahogy az életben is oly gyakran: noha a szereplők játsszák és élik, egyúttal azonban narrálják is saját életüket, történetüket.

Mikor, hol, miért és hogyan törik meg a jellem? Mikor, hol, miért és hogyan törik meg az ember? A tegnapi barátomat miért hívom mától az ellenségemnek? Ki kényszerít erre, mi kényszerít erre? Miért fogadok ennek szót? És ha épp én vagyok az áldozat és túlélem, meg tudok-e bocsátani? Azt hogyan kell? És egyáltalán: KI OSZTJA A SZEREPEKET?

A kérdések végteleníthetők. Sajnos.

Szereplők
Balog József
Magyar Bernadett
Jászberényi Gábor
Gyuriska János
Vándor Éva
Szabó Lajos
Gerner Csaba
Göttinger Pál
Timkó János
Sebők Maja

Alkotók
Dramaturg: Tallér Edina
Fénytechnika: Szász Antal
Mozgás, rendezőasszisztens: Hojsza Henrietta
Jelmez, díszlet: Fekete Monika
Rendező: Gulyás Hermann Sándor

Külön köszönet a MASZK Egyesületnek!

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ajánló


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!