Program


Margaret Island – Fénytörés - a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével

Margaret Island – Fénytörés - a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével

Az elmúlt évtized egyik legnépszerűbb hazai zenekara, a Margaret Island és a Szegedi Kortárs Balett közös projektje egyedi élményt kínál közönségének.

Aktuális előadásokMargaret Island – Fénytörés
a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével

A dalok és a tánc szerves egységgé formálása olyan utazásra csábítja a nézőket, amelyben a zenekar dalszövegeiben rejlő üzenet és a dallamaik által keltett hangulat életre kel és megmozdul, láthatóvá válik a színpadon. A zeneileg is újragondolt műsor ezáltal egyedi víziókban elevenedik meg, hol kissé elrajzolva, hol hangsúlyozva azok mondanivalóját.

A Margaret Island Fénytörés című, Czár Gergely koreográfus-rendezővel megálmodott, a Szegedi Kortárs Balett táncosaival közösen megvalósított színpadi műve lazán szőtt történetekből, epizodikus jelenetekből áll össze, amelynek központi szereplője a zenekar énekesnője, Lábas Viki, aki a nézőkkel közösen csöppen bele egy látszólag darabjaira hullott világba, ahol az egyetlen lehetséges útnak az újrakezdés, újjáépítés látszik. Ebből a végállapotból a folyamatosan színre lépő figurákkal kezdik újra felfedezni és felépíteni az életet, újrafonni a szétszakadt kapcsolatokat, újabb esélyt keresni és nekifutni, hogy elérjék azt, amire mindannyian vágyunk: hogy szeressünk és szeretve legyünk. Ahogy minden összeáll, és elkezdenek kirajzolódni egy új tér és az új lehetőségek kontúrjai, a hely megtelik színnel és hanggal, a fásultság tánccá, a csend zenévé és zajjá alakul. A teret folyamatosan megtöltő szereplők valamilyen módon mind kapcsolatba kerülnek egymással, a zenével és Vikivel, így egy csapásra egy mindent átszövő kapcsolati háló jön létre, amelyben szemvillanás alatt alakulnak ki és szűnnek meg kötelékek, viszonyok és ellentétek.
Az előadók által megjelenített élethelyzetek felerősítik, olykor akár többlettartalommal ruházzák fel a jól ismert dalokat, más esetben a szövegek jelentése és a zene atmoszférája ad érdekes árnyalatot a szemünk előtt kialakuló viszonyoknak.

Margaret Island:
ének - Lábas Viki
gitár - Füstös Bálint
basszusgitár - Törőcsik Kristóf
gitár - Verók Tamás
billentyűk - Bejan Norbert
dob - Kaszás Péter
ütőhangszerek - Sárkány Bertalan

Közreműködők:
a Szegedi Kortárs Balett táncosai

Alkotó:
koreográfus-rendező: Czár Gergely

Rendező: Müpa

Ajánló


Charlie zenész, trombitás: a rock, a jazz, a blues, a soul és a funky jellegzetesen rekedt hangú előadóművésze. Pályafutása során…

ByeAlex és a Slepp 2024. február 3-án végre beveszi a Budapest Aréna színpadát is.

Borlai Gergő eddig kétszer osztotta meg a Müpa színpadát és kreatív energiáit művészbarátaival. Bő nyolc év után most a Divided-sorozat…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!