Program


MARCZI MOZI - ÚT A VADONBA

MARCZI MOZI - ÚT A VADONBA

Christopher McCandless most diplomázott, ígéretes jövő előtt áll, de a biztos pálya helyett az ismeretlent választja és kalandot keresve nekivág Amerikának. Ami ezen az úton történik az ifjú utazóval, az számtalan ember számára vált örök szimbólummá. Vajon McCandless hősies utazó volt vagy naiv idealista?

ÚT A VADONBA
amerikai filmdráma
Rendező: Sean Penn

A 22 éves Christopher McCandless most diplomázott, ígéretes jövő előtt áll, de a biztos pálya helyett az ismeretlent választja és kalandot keresve nekivág Amerikának. Ami ezen az úton történik az ifjú utazóval, az számtalan ember számára vált örök szimbólummá. Vajon McCandless hősies utazó volt vagy naiv idealista; thoreau-i lázadó az 1990-es években vagy egy újabb útját vesztett amerikai fiú? Merész kalandor, avagy tragikus figura, aki harcra kelt az ember és a természet közt feszülő érzékeny egyensúllyal? McCandless útja a dél-dakotai búzamezőktől a Colorado folyó zuhatagain és egy kaliforniai neohippi kolónián át egészen Alaszka áhított, ám veszélyes vadonjáig vitt. Eközben olyan érdekes emberekkel találkozott, akik döntő hatással voltak gondolkodására és akik életét ő is megváltoztatta.

Szereplők:
Christopher McCandless – Emile Hirsch
Wayne Westerberg – Vince Vaughn
Hal Holbrook – Ron Franz
Tracy – Kristen Stewart
Carine McCandless – Jena Malone
Billie McCandless – Marcia Gay Harden
Walt McCandless – William Hurt
Jan Burres – Catherine Keener
Kevin – Zach Galifianakis

Író: Jon Krakauer
Forgatókönyvíró: Sean Penn
Operatőr: Eric Gautier
Zene: Eddie Vedder
Producer: Art Linson, Sean Penn, William Pohlad
Vágó: Jay Cassidy

A Budapest Kertmozival együttműködésben az Aventinus udvaron A Budapest Film idén nyáron kültéri vetítéssorozatot indít Budapest számos pontján. A kezdeményezés célja a közösségi filmezés, valamint a budapesti kertmozi kultúra újjáélesztése. A Budapest Kertmoziban biztonságos, családias környezetben és fesztiválhangulatban lehet eltölteni egy kellemes estét, ahol a ’kertmozizás’ nosztalgiája a mai nívós filmkínálattal párosul. Ezt az élményt kínáljuk a Marczi kivételes hangulatú belső udvarán is. Igényes, minőségi filmekkel várjuk kedves közönségünket minden vasárnap július 11-augusztus 29-ig.

Ajánló


A „Somewhere Over The Rainbow” című koncerten népszerű magyar művészek közreműködésével mutatjuk be…

A két test és egy lélek egyesüléséről szóló Non Solus, majd a föld…

Ugye milyen könnyen elsiklunk egy ilyen mondat fölött? Társulatunk viszont elgondolkodott ezen a…