Program


Magyar zsidó örökzöldek Ábrahámtól Zerkovitzig - Kun Ágnes, Nógrádi Gergely, Teszter Nelli

Magyar zsidó örökzöldek Ábrahámtól Zerkovitzig - Kun Ágnes, Nógrádi Gergely, Teszter Nelli

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 29. vasárnap, 19:00

Magyar zsidó örökzöldek Ábrahámtól Zerkovitzig

Kun Ágnes, Nógrádi Gergely, Teszter Nelli 

Világhírű komponistáink életművükkel annak a zenei műfajnak a csillogó tehetségű nagyságaivá lettek, amelyre ma már a magyarság nemzeti kincseként, igazi hungarikumként tekint a külföld. Édes, andalító melódiáik sokasága tette a magyar operettet híressé, s habár Ábrahám Pál és zeneszerző társai egy kisebbség tagjai voltak, rendkívüli tehetségükkel szeretett hazájukat szolgálták, és művészetükkel egész nemzetükre hoztak dicsőséget. 

Közreműködnek:

Kun Ágnes református lelkész operaénekes

Dr. Nógrádi Gergely főkántor

Teszter Nelli zongoraművész

 

Kun Ágnes Anna a Magyar Állami Operaház mezzoszoprán magánénekese. Vidéken és külföldön is számos főszerepet énekelt, oratóriumok és koncertek ünnepelt szólistája. Emellett református lelkészként szolgál, magánéneket tanít, valamint tudományos kutatást is folytat, témája a bibliai Énekek éneke. Hivatásai mindegyikében küldetésének tekinti, hogy a lelkeket magasabb régiókba vezesse. Az operettek, kuplék, sanzonok világában nőtt fel, a családi muzsikálások vezették később a zenei pályára, így e CD készítésekor örömmel kanyarodott vissza a kezdetekhez. 

Dr. Nógrádi Gergely, a budai Frankel Zsinagóga főkántora a világ leghíresebb koncerttermeinek (Carnegie Hall, Concertgebouw, Kravis Center, Liederhalle, Zeneakadémia, MÜPA) ünnepelt kántorfellépője, továbbá Hoffmanntól Rodolfóig számos operafőszerep alakítója. Ugyanakkor 51 könyvet jegyző író, emellett nyolc CD és négy DVD őrzi egyedülálló hangját. 2015-ben az Európai Kántorszövetség Az év európai kántorhangjává választotta Leedsben, 2017-ben pedig a Magyar Kultúra és Művészet Tiszteletbeli Követe címmel tüntették ki Washingtonban. 

Teszter Nelli zongoraművész a Magyar Táncművészeti Egyetem tanszékvezető mesteroktatója. Számos nagy presztízsű hazai és nemzetközi zenei fesztivál állandó fellépője, neves magyarországi és nemzetközi művészek koncertpartnere. Hangszerelései mindig egyediek, érzékeny zongorajátékával rendre elvarázsolja a közönségét. Zeneisége zsinórmérték, előadóművészként egyaránt otthon van a bécsi klasszikusok és a romantikusok világában, valamint a liturgikus zeneirodalomban és a világi műfajokban. 

A 23. Zsidó Kulturális Fesztiválról bővebb információk itt. 

(A Fesztivál a Broadway Event és a BZSH közös szervezése.)

 

* Az időpont változtatás jogát fenntartjuk! 

*Az előadás az időpontjában hatályban lévő kormányrendeletek, járványügyi szabályok betartásával látogatható.

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Ajánló


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!