Program


Magyar Kincsek Ünnepe - A holnap csillagai -Liszt/Bartók/Hubay/Dubrovay

Magyar Kincsek Ünnepe - A holnap csillagai -Liszt/Bartók/Hubay/Dubrovay

Bő másfél évszázadon ível át a jövő csillagait, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor ifjú felfedezettjeit középpontba állító koncert programja, amelynek legkorábban komponált (Liszt-) műve az 1850-es évek első felében keletkezett, a műsor legfiatalabb száma pedig 2006-ból való.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 8. szombat, 15:00

Zeneakadémia
Magyar Kincsek Ünnepe
A jövő csillagai

Műsor
Bartók: I. rapszódia, Sz 87
Hubay Jenő: Carmen-fantázia
Dubrovay László: Magyar rapszódia klarinétra és zenekarra
Liszt: Magyar fantázia

Közreműködik: Kelemen Gáspár, Teo Gertler hegedű, Lugosi Dániel Ali klarinét, Boros Mihály zongora

Concerto Budapest
Vezényel: Keller András

Bő másfél évszázadon ível át a jövő csillagait, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor ifjú felfedezettjeit középpontba állító koncert programja, amelynek legkorábban komponált (Liszt-) műve az 1850-es évek első felében keletkezett, a műsor legfiatalabb száma pedig 2006-ból való. Ez utóbbi, Lugosi Dániel Alit főszerephez juttató mű Dubrovay László klarinétra és zenekarra szerzett Magyar rapszódiája, amely annak idején a Mahler-ünnep felkérésére és alkalmára született. A koncert első száma mindazonáltal egy másik rapszódia lesz: Bartók Béla 1928-as, Szigeti Józsefnek ajánlott 1. rapszódiája, amely most Kelemen Gáspár előadásában hangzik el. A szívünknek oly kedves, parádés Magyar fantázia megszólaltatásában Boros Mihály vállal oroszlánrészt. A műsorban helyet kap egy másik bravúros fantázia is a XIX. századból: a meghatározó zenepedagógus, hegedűművész, Hubay Jenő első nagy zeneszerzői sikerét 1876-ban Bizet népszerű operájának témáira épülő Carmen-fantáziájával aratta, melynek előadásában Teo Gertler tesz tanúbizonyságot kivételes tehetségéről.

Ajánlatunk


A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Ajánló


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!