Program


Macbeth (The Chorus Repertory Theatre)
4

Macbeth (The Chorus Repertory Theatre)

Macbeth: egy betegség, egy veszélyes járvány neve. A betegség jellegzetes tünetei: féktelen vágy, kapzsiság, erőszakos viselkedés. E tünetek diagnosztizálását nehezíti, hogy a felszín helyett a romlott, beteg elme rejtekében csíráznak ki.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Macbeth

. Chorus Repertory Theatre (Imphal, India) vendégjátéka:

William Shakespeare műve alapján

Rendező: Ratan Thiyam

Manipuri nyelven, magyar és angol felirattal

Macbeth: egy betegség, egy veszélyes járvány neve. A betegség jellegzetes tünetei: féktelen vágy, kapzsiság, erőszakos viselkedés. E tünetek diagnosztizálását nehezíti, hogy a felszín helyett a romlott, beteg elme rejtekében csíráznak ki. A betegség egy titkos és veszélyes, bonyolult felbujtó-összeesküvő terv formájában sarjad és halad előre. Végül szárba szökkenve az emberiség erőszakos elpusztításához vezet. A veszélyes betegség felszámolása érdekében hozott irodalmi, művészeti, tudományos és vallási intézkedések ezidáig nem hatoltak el a betegség gócpontjaként működő elme belsejébe. Macbeth az emberi nem legrútabb megjelenési formája a mai világban. 

Színészek

Macbeth: Somo

Lady Macbeth: Chingkheinganbi

Banquo: Robindro

Duncan: Rocky

Macduff: Premjit

Malcolm: Tarpan

Donalbain: Lokendro

Lennox/Kapitány: Sanajaoba

Fleance: Dipak

Katonák: Jialasana, Lokendro, Rocky

Boszorkányok/szolgálók: Umabati, Sachi, Dolly, Reena

Dajkák: Umabati, Sachi, Reena, Dolly, Sonika, Indu, Ahanjao

Lady Macbeth komornái: Dolly, Reena

ALKOTÓK:

Díszlettervező: Kunjeshor, Ahanjao

Jelmeztervező: Somo, Kunjeshor, Sachi

Ügyelő: Jilasana Meetei

Az ügyelő asszisztense: Tarpan

Világosítók: Angoutombi, Thawai Thiyam

Hangosítók: Tomba, Basanta, Deepak

Produkcióvezető: Ibomcha Sorok

Közönségkapcsolatok és adminisztráció: Dolendro

Segédrendező: Thawai Thiyam

Ratan Thiyam

Ratan Thiyam 1948-ban született, író, rendező, tervező, zenész, festő és színész. 1971-ben kezdte meg tanulmányait a Delhiben működő Nemzeti Színművészeti Akadémián; nagy hatású színész-rendezőként tartják számon. 2013 és 2017 között az Akadémia dékáni tisztségét töltötte be. Az általa 1976-ban alapított Chorus Repertory Theatre India egyik legelismertebb kortárs színházi társulata. A társulat India legészakkeletibb régiójában, Manipur államban található bázisa időközben a kortárs színház nemzetközi központjává nőtte ki magát. Ratan Thiyam a Színházi Olimpia Nemzetközi Bizottságának tagja, ő volt a 8. Színházi Olimpia művészeti vezetője.

Az előadás időtartama: 1 óra 40 perc, szünet nélkül

Korhatár besorolás: 16 éven felülieknek ajánljuk

Ajánlatunk


Kevés zenekar mondhatja el magáról, hogy már 30 éve töretlen erővel, az idő, a divatok múlásával nem törődve, a nehézségeket leküzdve, a sikereket ügyesen kezelve létezik és dolgozik.

Gótikus musicalként szokták emlegetni ezt a különleges zenei ínyencséget. Robert Louis Stevenson klasszikus rémregényének színpadi adaptációja egyaránt szól a bennünk lévő jó és gonosz küzdelméről és a szerelem kiismerhetetlen természetéről. Legfőbb kérdése az, hogy bemerészkedhet-e az ember és az emberi tudomány Isten felségterületére.

Ajánló


Moliére A fösvényben egy olyan apáról - Harpagonról - rajzol kíméletlen karikatúrát, aki a pénz imádatában nem ismer se embert,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!