Program


Liszt: Költészet és vallás - Szabó Marcell zongoraestje

Liszt: Költészet és vallás - Szabó Marcell zongoraestje

A zongoraest a költészet és a vallás Lisztre gyakorolt hatását járja körbe. A koncert különlegessége Liszt Faust-szimfóniájának lassú tételéből harmóniumra és zongorára készült átirata, mely még Liszt életében készült el a mester jóváhagyásával.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 28. péntek, 19:30

Liszt: Költészet és vallás
Szabó Marcell zongoraestje


Műsor:
Liszt: 3 Petrarca szonett S.161 (A Zarándokévek zongoraciklusból)
Liszt: Gretchen (Stade átirata zongorára és harmóniumra)
Liszt: Költői és vallásos harmóniák S.173:
   - Ave Maria
   - Penséee des Morts („Emlékezés a holtakra”)

Közreműködik: Mészáros Zsolt Máté (harmónium)

A zongoraest a költészet és a vallás Lisztre gyakorolt hatását járja körbe. Az olasz irodalomból olyan művekhez nyert inspirációt, mint a Dante-szonáta, vagy az ének-zongorára és szóló zongorára komponált szerelmes Petrarca szonettek, melyeket Liszt a Zarándokévek Itália kötetébe fűzte. Szintén irodalmi ihletésű a Költői és vallásos harmóniák című zongoraciklusa, melynek Ave Maria tétele egy vegyeskari művének zongoraátirata, illetve a monotematikus (egy témára épülő), elmélyült Emlékezés a holtakra (melyet szokás Gondolatok a halottakról-nak is fordítani). A koncert különlegessége Liszt Faust-szimfóniájának lassú tételéből harmóniumra és zongorára készült átirata, mely még Liszt életében készült el a mester jóváhagyásával.

Jegy: 10 éves korig ingyenes. 

Ajánlatunk


A Pintér Béla és Társulata tavalyi, nagysikerű bemutatója, a társulat tagjai mellett Rezes Judit, Szabó-Kimmel Tamás és Gálvölgyi János közreműködésével.

A Margitszigeti Színház és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház közös szabadtéri bemutatója.

10 nap nyaralás a zene miniverzumában: 36 koncert, különleges helyszínen 35 világhírű szólistával, 100 egyetemista és 150 alapfokú és középiskolai diák részvételével várja közönségét a Fesztivál Akadémia!

Ajánló


2024-ben ötven éve lesz annak, hogy az ország egyik legismertebb rockzenekara az EDDA Művek megalakult és a rockzene szolgálatába állt.…

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!