Program


Liszt: Költészet és vallás - Szabó Marcell zongoraestje

Liszt: Költészet és vallás - Szabó Marcell zongoraestje

A zongoraest a költészet és a vallás Lisztre gyakorolt hatását járja körbe. A koncert különlegessége Liszt Faust-szimfóniájának lassú tételéből harmóniumra és zongorára készült átirata, mely még Liszt életében készült el a mester jóváhagyásával.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 28. péntek, 19:30

Liszt: Költészet és vallás
Szabó Marcell zongoraestje


Műsor:
Liszt: 3 Petrarca szonett S.161 (A Zarándokévek zongoraciklusból)
Liszt: Gretchen (Stade átirata zongorára és harmóniumra)
Liszt: Költői és vallásos harmóniák S.173:
   - Ave Maria
   - Penséee des Morts („Emlékezés a holtakra”)

Közreműködik: Mészáros Zsolt Máté (harmónium)

A zongoraest a költészet és a vallás Lisztre gyakorolt hatását járja körbe. Az olasz irodalomból olyan művekhez nyert inspirációt, mint a Dante-szonáta, vagy az ének-zongorára és szóló zongorára komponált szerelmes Petrarca szonettek, melyeket Liszt a Zarándokévek Itália kötetébe fűzte. Szintén irodalmi ihletésű a Költői és vallásos harmóniák című zongoraciklusa, melynek Ave Maria tétele egy vegyeskari művének zongoraátirata, illetve a monotematikus (egy témára épülő), elmélyült Emlékezés a holtakra (melyet szokás Gondolatok a halottakról-nak is fordítani). A koncert különlegessége Liszt Faust-szimfóniájának lassú tételéből harmóniumra és zongorára készült átirata, mely még Liszt életében készült el a mester jóváhagyásával.

Jegy: 10 éves korig ingyenes. 

Ajánlatunk


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!