Program


LFKZ Zeneakadémia-bérlet 2023/24 5/2 - Daniel Ottensamer (klarinét)

LFKZ Zeneakadémia-bérlet 2023/24 5/2 - Daniel Ottensamer (klarinét)

Daniel és Andreas Ottensamer vendégeskedik a Liszt Ferenc Kamarazenekarnál advent első vasárnapján. Mindketten neves európai zenekarok szólóklarinétművészei, hangszeres vetélkedésre azonban ezen az estén nem kerül sor.
 több

Aktuális előadásokLFKZ Zeneakadémiai bérlet 5/2 - Sztár művész-testvérpár a vendég

Liszt Ferenc Kamarazenekar
Művészeti vezető: Várdai István
Koncertmester: Tfirst Péter
Közreműködik: Daniel Ottensamer (klarinét)
Vezényel: Andreas Ottensamer

Műsor:
Stravinsky: Concerto D-ben vonószenekarra
Weber: Esz-dúr klarinétverseny, op. 74
szünet
Beethoven: 2., D-dúr szimfónia, op. 36


Daniel és Andreas Ottensamer vendégeskedik a Liszt Ferenc Kamarazenekarnál advent első vasárnapján. Mindketten neves európai zenekarok szólóklarinétművészei, hangszeres vetélkedésre azonban ezen az estén nem kerül sor, békésen megosztják a szerepköröket: a báty a Weber-klarinétverseny szólójában remekelhet, a fiatalabb Ottensamer pedig dirigensként irányítja a változatos programú koncertet.
A Stravinsky-concerto után, melyet nyugodtan nevezhetünk a 20. századi modern zene klasszikussá vált alkotásának, Weber népszerű romantikus klarinétversenye hangzik el. A koncert második felében a Liszt Ferenc Kamarazenekar, zeneakadémiai adventi hangversenyei hagyományát megtartva, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemmel közös Mesterjáték projekt kiváló zenekari zenészeivel és a mentorált tehetséges hallgatókkal válik nagy zenekarrá, a zenei ötletekben gazdag fiatalkori Beethoven-szimfónia előadásához.

 

 

Ajánló


A rock and roll koronázatlan királya, MR. ROCK AND ROLL egy ÉLETMŰ turnéra indul ebben az évben. A Made in…

VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának…

Dzsúdló 2023. december 29-én minden eddiginél komolyabb show-val teszi fel az arany bukósisakot erre a top időszakra. Addigra már mindenki…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!