Program


Lehetetlen terek | Családi alkotósarok | Paradoxonometria

Lehetetlen terek | Családi alkotósarok | Paradoxonometria

Családi alkotósarok Orosz István kiállításához kapcsolódóan.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 8. szombat, 10:00

Lehetetlen terek
Családi alkotósarok | Paradoxonometria 

Jártál-e már álmodban olyan labirintusban, amelynek falai valószerűen kapcsolódtak egymáshoz, de mégsem tudtál kijutni közülük? Mintha mindig önmagukba fordultak volna vissza a falak. Az ismert térbeli geometrikus testek és a perspektíva téralakítása lehetetlen tereket képesek létrehozni, ha az alkotó megfelelően irányítja őket.

Orosz István kiállításában egy olyan grafikus-varázsló alkotásait figyelhetjük meg, aki a valóságban sosemvolt terekbe kalauzol minket, amelyek mégis nagyon emlékeztetnek minket letűnt korok épületeire, falaira, atmoszférájára. A művek interaktív megismerése után, mi magunk is ilyen tereket, térkompozíciókat készítünk valós épületek fotóinak, metszeteinek fekete-fehér fénymásolatait felhasználva.

A foglalkozást vezeti: Dabi István Mikolaj médiaművész

> Időpont: 2024. június 8. (szombat) 10:00–11:30
> Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékukat 2024. június 7-én, pénteken, 18 óráig jelezzék az info@hegyvidekgaleria.hu e-mail címen vagy a +36 1 225-7160-as telefonszámon.

Részvételi díj: 1000 Ft/gyermek, hegyvidéki lakosoknak: 500 Ft/gyermek. Kísérőknek ingyenes.
Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában. Az eseményre érkezéskor a Hegyvidék kártya felmutatása kötelező!

Kép //  Orosz István: Gömb (Pantheon parafrázis), 2024; olaj, vászon, 100 x 100 cm

Ajánlatunk


2016-ban pályafutása első magyarországi koncertjét Veszprémben adta, most pedig 8 év után ismét visszatér a királynők városába Gregory Porter amerikai jazz-soul énekes, aki az elmúlt évtized egyik legnagyobb jazz világsztárja. Porter globális jelenség, azon kevés előadók egyike, aki képes arra, hogy zenéjével tömegekhez juttassa el a kortárs jazzt.

A Fehérlófia az egyik legösszetettebb és legszebb, az egyik legrégibb és a legősibb elemeket bemutató mesénk. Abból az ősi időből való, amikor az ember még nem uralkodni akart a Természet fölött, hanem bölcsen egynek hitte és érezte magát vele. A mese ezt a természettudatot és világnézetet örökíti tovább, a kereszténység előtti hitvilágot őrizte meg.

Egy melankolikus álom, mely eleganciája és lélegzetelállító pillanatai megható élményt nyújtanak. A francia kortárs táncélet meghatározó alakja, Angelin Preljocaj Hattyúk tava koreográfiája varázslatos és költői, ötletes, látványos, tele utalásokkal, de új szemmel nézi az ismert jeleneteket és figurákat, hogy új értelmet adjon nekik.

Ajánló


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Rúzsa Magdi hazánk egyik legnépszerűbb énekesnője, a rádiós frekvenciákon a legtöbbet játszott előadó, aki 2024. augusztus 31-én újra a Tokaj…

VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!