Program


Legendás Mátyás

Legendás Mátyás

musical

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 23. szombat, 19:00

Mester – Cseh D. P. – Kerényi T. S. – Pányik: Legendás Mátyás
A 6SZÍN és a PANKER közös produkciója
Gyarmathy Ágnes emlékére.

Három Vándor a múltban keresi a kapaszkodót a zűrzavaros jelenkor számára. Egy szertartásjáték keretein belül megidézik Hunyadi Mátyást és együtt élik újra történetét gyermekkorától kezdve, trónra kerülésén át egészen a haláláig. A Vándorok Mátyást mesélőként vezetik végig saját életútján, miközben egyik szerepből a másikba bújva elevenítik meg családtagjait és támogatóit, szerelmeit, vagy épp ellenfeleit. De mi történik, amikor a megidézett alak a saját történetét hallgatva megtelik élettel; érezni, gondolkodni kezd, és akarata is egyre erősödik? Lehet hatalmunk a rólunk szóló mesék felett? Mennyire tűnik el az ember a címek, és címkék mögött? Vajon van bármilyen eszközünk, hogy befolyásoljuk a történelmet? És vajon van-e valami a múltunkban, ami a ma emberének is iránymutatást és támaszt nyútjhat? Ezeket a kérdéseket boncolgatva járjuk körbe Mátyás király alakját, aki történelmünk és mondavilágunk egyik legjelentősebb figurája. A tények és adatok mögött igyekszünk megtalálni, megalkotni és  megismerni az embert, aki történeteinkben hol igazságos, álruhás királyunk, hol pedig zsarnok hadvezérünk. A széttöredezett Mátyás-alak darabkáit szeretnénk egyesíteni, hogy olyan kortalan ikon születhessen, akihez valamennyien kapcsolódni tudunk.

Az előadás a Déryné Program hozzájárulásával valósult meg.

Szereplők:
Mátyás......................... Cseh Dávid Péter
Vándorok..................... Széles Flóra - Földes Tamás - Frankó Tünde

Alkotók:
Zeneszerző: Mester Dávid
Dalszövegíró: Cseh Dávid Péter
Író, dramaturg, a rendező munkatársa: Kerényi Tünde Sára
A dramaturg munkatársa: Orosz-Bogdán Noémi e.h.
Koreográfus: Bóna Gábor
Hangmérnök: Fazekas László
Világítástervező: Pintér Krisztina
Graphic Design: Frankó Lilla
Látványtervező: Rákay Tamás
Színpadra alkalmazó, rendező: Pányik Tamás
Kreatív producer: Kerényi Miklós Máté

A változtatás jogát fenntartjuk!

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Ajánló


Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!