Program


Lányos és fiús apák

Lányos és fiús apák

Családi történetek emberi hangra, dobokra és szaxofonra

Aktuális előadásokJazz és irodalom különleges párbeszéde ez az este. Grecsó Krisztián történeteiben mindig ott van a velünk élő, és a gyerekeinknek valahogyan tovább adható, elmesélhető múlt. Ezekre az ódon és mégis mai mesékre reagál, improvizál a híres zenészcsalád két tagja, apa és fia. Minden este egyedi, megismételhetetlen. Az író friss írásaiból válogat, Dés László szaxofonja és Dés András ütőhangszerei válaszolnak rá, festik meg a zene nyelvén apák és gyeremekeik világát.

Dés László Kossuth és Liszt Ferenc díjas, Prima Primissima díjas, előadóművész, szaxofonművész, zeneszerző.  A kiváló jazz zenész hangszerei a szoprán és a tenorszaxofon, játékát az érzékeny és „szubjektív hang”, az improvizációs dallamvezetés jellemzi.

Dés András ütőhangszeres művész. Az évek során  egyéni ütőhangszeres szettet fejlesztett ki magának, melyen jobb kezével dobosként, a ballal pedig ütőhangszeresként játszik. Számos egyéb kézi ütőhangszert is használ, pl. a magyar kannát és ütőgardont, hangszereket a latin-amerikai tradícióból vagy keretes dobokat a világ különböző tájairól.

Grecsó Krisztián Szegváron született. Volt a Bárka folyóirat szerkesztője, a Nők Lapja vezető szerkesztője és a Szépírók Társaságának alelnöke. 2009-től vezeti az Élet és Irodalom prózarovatát. Könyvei rendkívül sikeresek, így ma már Magyarország egyik legnagyobb példányszámot produkáló szerzője. Számos díja közül néhány: József Attila-díj, AEGON Művészeti Díj. Bródy Sándor-díj, Déry Tibor-díj, Libri irodalmi közönségdíj. Lányos apák címmel roppant népszerű sorozata a Nők Lapjában nemrég ért véget, Lányos apa című könyve 2023-ban jelent meg, az eladási listák élén szerepel megjelenése óta.

Az előadás hossza: 80 perc

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!