Program


Bahorka Társulat: Pletykázó Asszonyok

Bahorka Társulat: Pletykázó Asszonyok

A Bahorka Társulat több, mint 10 éves fennállásának köszönhetően a lemez zenei anyagát sok év alatt szőtték olyan szép cifrára, amit az általuk megzenésített Weöres Sándor versek, magyar és balkáni népzenei elemek alkotnak, de fellelhető benne a jazzben használt harmóniák és improvizáció is.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. június 12. szombat, 16:00

Bahorka Társulat
Pletykázó asszonyok

A Bahorka Társulat több, mint 10 éves fennállásának köszönhetően a lemez zenei anyagát sok év alatt szőtték olyan szép cifrára, amit az általuk megzenésített Weöres Sándor versek, magyar és balkáni népzenei elemek alkotnak, de fellelhető benne a jazzben használt harmóniák és improvizáció is. Játék a múlt és jelen, falu és város, gyermek és felnőtt között.

Három asszony ül a padon hajnaltól alkonyatig és időutazásra viszi a közönséget. Mesélnek álmokról, századfordulós vásárosok különleges alakjairól, gyógyfüvekről, szerelmes leányokról és legényekről, táncoló kecskékről és mindenféle mulatságos dologról! Jóízű népi humorral fűszerezve tálalják, milyen a falu szája.

A társulat saját stílust alakított ki, úgynevezett improvizációs folklórszínházat. Zenével mesélnek, lebontva a színpad és nézőtér közötti határokat, így a közönség is úgy érezheti, velük együtt visszacsöppent egy régi, de mégis valahonnan ismerős és mai érzéseket közvetítő világba.

Zenei rendező: ifj. Csoóri Sándor

Társulat tagjai:
Balogh Melinda, Horváth Sára, Kaszai Lili/Caussanel Izabella – ének, mese, tánc
Gárgyán Zoltán – klarinét, furulya
Babcsán Bence/Deáky Márton – szaxofon, furulya
Ifj. Csoóri Sándor – tambura, brácsa
Réti Benedek – harmonika
Időszakos vendégek:
Bősze Tamás Jean-Pierre – ütőhangszerek
Szabó-Csobán Gergő – nagybőgő
Hegedűs Máté - hegedű

Díszlet: Szentimrey Zsófi, Módy Luca
Ruha: Tajti Erzsébet

2 éves kor alatt a belépés ingyenes

A rendezvény kulturális eseménynek minősül, melyet a kormányrendelet értelmében érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttek (applikáció bemutatása is lehetséges) és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak látogathatják.

Ajánlatunk


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajánló


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!