Program


Kimondva-kimondatlanul / Komplex Színházi Nevelési Előadás
4

Kimondva-kimondatlanul / Komplex Színházi Nevelési Előadás

Ajánlott korosztály: 10-12. évfolyam
Pedagógiai cél: Prevenció a zaklatás, a bullying témakörében
Előadás hossza: 1 óra 45 perc , szünet nélkül
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 16. péntek, 17:00

 

,,Állandó poénkodás, közös bulik, és még a nagyfőnök is távol? Mi kéne még a tökéletes munkahelyhez? Akkor miért érzem rosszul magam? A többieknek, úgy látszik, minden oké...  Ha kiállok magamért, akkor meg én teszem tönkre a jó hangulatot –  gondolkozott Fanni útban a munkahelyére, ahol tudta, hogy a mai lapzárta után ünneplés lesz. Érezte, hogy valamitől menekül, de azt nem, hogy a mai napon olyasmi történik vele, ami különösen égetővé teszi a fejében dúló kérdéseket. Kénytelen lesz nagy döntéseket meghozni."

Ismertető
A történet sorra veszi azokat a helyzeteket és lehetőségeket, melyek az áldozat és a szemtanúk, valamint az osztályközösség számára adódhatnak a zaklatás kezelésére és megelőzésére. Az előadás elsősorban a zaklatóhoz való megfelelő viszonyulás kialakításában kíván eredményt elérni, és nem foglalkozik a zaklató személyével, újraintegrálásával. Ezt a szűkítést azért tettük, hogy a legégetőbb kérdésekkel foglalkozhassunk, minél teljesebben és intenzívebben. Kellően távolított közegben mutatjuk meg ezt a jelenséget: ezért a munkahelyi zaklatás ábrázolásán keresztül dolgozunk a résztvevő osztályokkal egy hetilap szerkesztőségébe helyezve a cselekményt. 

Az előadás során a résztvevők lényegi döntéseket hozhatnak a történet alakításában, a szereplők viszonyának alakításában, és tisztázhatják, mélyíthetik gondolkodásukat saját cselekvési lehetőségeikről. Egy olyan nehéz helyzet kezelésében kívánunk segítséget nyújtani számukra, amellyel életük során szinte biztos, hogy találkozni fognak.

Fontos számunkra, hogy mindeközben humorral teli, felszabadító hatású élményt nyújthassunk, könnyedebbé és közvetlenebbé téve a diákok egymás közötti és tanárokkal folytatott kommunikációját e hétköznapokban nagyon is nyomasztó jelenségről.

 

Ajánlatunk


Zenés Kalandtúra – musical két részben-

Glattauer vígjátéka nagy emberismerettel és virtuozitással sodorja nézőjét a hősökkel együtt a jövő meglepetései felé...

Ajánló


Szörényi Levente – Bródy János ISTVÁN, A KIRÁLY A rockopera szimfonikus operaváltozata két részben, magyar nyelven, magyar és angol felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!