Program


KIMI- Sirály

KIMI- Sirály

Mi most hatan játsszuk a Sirályt. Három fiú, három lány. De nem formabontó módon, mindössze annyi történik, hogy a darab hat szereplőjének sorsát meséljük el. Megtartjuk a mű négyfelvonásos szerkezetét, kizárólag a Sirály szövegei hangoznak el – Makai Imre sokak által ismert és értékelt fordításában.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 30. kedd, 19:00

KIMI – Csehov: Sirály

A Keleti István Alapfokú Művészeti Iskola és Művészeti Szakközépiskola és a Pinceszínház közös előadása

Hat szerep keres egy szerzőt. Ez a címe a Csehov-kortárs Luigi Pirandello olasz drámaíró híres, a megírása idején formabontónak tekintett darabjának. Csehov műve, a Sirály 25 évvel előbb, 1896-ban íródott, és a hagyományos színház eszközeit használta.

Mi most hatan játsszuk a Sirályt. Három fiú, három lány. De nem formabontó módon, mindössze annyi történik, hogy a darab hat szereplőjének sorsát meséljük el. Megtartjuk a mű négyfelvonásos szerkezetét, kizárólag a Sirály szövegei hangoznak el – Makai Imre sokak által ismert és értékelt fordításában. Néhány esetben, a dramaturgiailag feltétlenül szükséges mondatokat e hat szereplő valamelyike mondja, de úgy, hogy ez megfeleljen mind a szereplő jellemének, mind a cselekmény érthetőségének. Az előadásunk hossza így az eredetinek mintegy a fele, ami azt jelenti, hogy bő egyfelvonásnyi terjedelemben, egy részben is játsszuk.

Azért sem tartjuk szentségtörésnek ezt a változatot, mert Csehov rövid pályája alatt – mindössze 44 évet élt – jelentős részben egyfelvonásosokat írt. A Sirályban „benne van” az egyfelvonásos. A hat megmaradt életsors hiánytalanul megadja a darab drámai ívét. Remélhetően Anton Pavlovicsnak sem lenne hiányérzete, hogy a hat szerep megtalálta őt.

Rendező-tanár: Kőváry Katalin

Szereplők:

ARKAGYINA, Irina Nyikolajevna – Laczkó Tamara

TREPLJOV, Konsztantyin Gavrilovics – Bolla Gábor

ZARECSNAJA, Nyina Mihajlovna – Kiss Dorina

MÁSA, Marja Ivanovna – Sarkadi Hajnalka

TRIGORIN, Borisz Alekszejevics – Bognár Gábor

MEDVEGYENKO, Szemjon Szemjonovics – Szilágyi Barnabás

Írta – Anton Pavlovics Csehov

Fordította – Makai Imre

Zene – Frédéric Chopin

Jelmez-konzultáns – Dőry Virág

Plakát – Emődi Réka

Ajánlatunk


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!