Program


Kelemen Barnabás és a Zeneakadémia Vonószenekara - A Zeneakadémia Vonószenekara

Kelemen Barnabás és a Zeneakadémia Vonószenekara - A Zeneakadémia Vonószenekara

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 21. péntek, 19:30

Beethoven: 11. (f-moll) vonósnégyes, op. 95 („Serioso”) – vonószenekari átirat
Mozart: 13. (C-dúr) zongoraverseny, K. 415
Dvořák: E-dúr vonósszerenád, op. 22

Kaisei Mizuno (zongora)
A Zeneakadémia Vonószenekara (koncertmester: Kelemen Barnabás)

A szimfonikus zenekari képzés mellett immár az is hagyománnyá vált a Zeneakadémián, hogy a hallgatók a vonószenekari játék sajátosságait is megismerjék és tudásukat bemutassák világhírű művészek irányításával. Az 2022/23-as sorozat utolsó hangversenyére a Kamarazene Tanszék oktatójával készülnek diákjaink. A Mozart-versenymű szólistája, Mizuno Kaisei 2022-ben végzett a Zeneakadémia mesterképzésén Farkas Gábor és Réti Balázs növendékeként, azóta pedig a zongoraművész-szólista posztgraduális szakirányon tanul. Részt vett többek közt Eliso Virsaladze, Ronan O’Hora és Jean-Efflam Bavouzet mesterkurzusán, valamint számos nemzetközi versenyen díjazták tehetségét. A három megszólaló kompozíció mind egy-egy klasszikus műfaj kiemelkedő darabja, mintegy száz évet felölelve a zenetörténetből: Mozart versenyműve 1782–83-ban, a korai bécsi években, Beethoven eredetileg egy szűkebb műkedvelő körnek szánt vonósnégyese 1810–11-ben, Dvořák szerenádja pedig 1875-ben, első szakmai sikerei kezdetén született.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Ajánló


Az egyszerre szívszorító és mulatságos tragikomédiában két, egymástól távol élő nővér, az egykor szépségükről elhíresült Szkalla-lányok sokszínű, sokféle dinamikájú küzdelmét…

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!