Program


Katona Csaba előadása - A repülő gyógyszerész, aki először repült Budapest fölött

Katona Csaba előadása - A repülő gyógyszerész, aki először repült Budapest fölött

A Budapest 150 programsorozat keretén belül tavasszal és nyáron három különleges ismeretterjesztő előadást láthatnak a KMO-ban, Katona Csaba történész tolmácsolásában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 24. szerda, 18:00

KATONA CSABA ELŐADÁS-SOROZATA 2024

Az áprilisi előadásunk címe:
A repülő gyógyszerész, aki először repült Budapest fölött

Egy férfi, aki Fiuméban régi patikus család sarjaként születik meg, és bár folytatja ősei mesterségét, pilótaként lesz híres. Többször lezuhan, elsőként repül Budapest fölött és elsőként repül a fiumei Qarnero-öböl fölött is. Harcol az első világháborúban, lelövik, hősi haláláról hír jelenik meg, de hazatér 100%-os rokkantnak nyilvánítva. De még ezután is aktív marad. Ő Prodam Guidó.

Ajánlatunk


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Két jubileum varázslatos találkozása a Müpa színpadán: a Talamba Ütőegyüttes fennállásának huszonötödik évfordulóját Muszorgszkij idén százötven éves zeneművével, az Egy kiállítás képei című zongoraciklus 21. századra hangolt feldolgozásával ünnepli - az Emerson, Lake & Palmer és Tomita Iszao verziói után így teremtve egy saját változatot a 19. századi remekműből ütőhangszerekre és elektronikára, DJ Bootsie közreműködésével.

Fenyő Miklós – Tasnádi István: MADE IN HUNGÁRIA musical két részben

Ajánló


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

A nemzetközi historikus régizenei előadópraxis egyik legjelentősebb képviselője, a világhírű holland csembaló-, orgonaművész és karmester, Ton Koopman idén októberben tölti…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!