Program


Karácsonyi koncert - Beethoven:IV.zongoraverseny/VII.szimfónia (Berecz Mihály&Concerto)

Karácsonyi koncert - Beethoven:IV.zongoraverseny/VII.szimfónia (Berecz Mihály&Concerto)

Ludwig van Beethoven utolsó előtti zongoraversenye és utolsó szimfóniája: hagyományos karácsony előtti koncertjén ezzel a nagyszabású és oly jelentékeny műsorral zárja 2021-es évét a Concerto Budapest együttese.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 20. hétfő, 19:30

Karácsonyi koncert

Műsor:
BEETHOVEN: IV. (G-dúr) zongoraverseny, op. 58
BEETHOVEN: VII. (A-dúr) szimfónia, op. 92

Közreműködik: Berecz Mihály zongora
Concerto Budapest
Vezényel: Keller András

Berecz Mihály, aki a tavalyi bicentenárium emlékezetes zeneakadémiai Beethoven-napján a c-moll versenyművet, a zenekar legutóbbi évadnyitó hangversenyén pedig a B-dúr zongoraversenyt játszotta el Keller András és a zenekar társaságában, ezúttal a G-dúr koncert szólójára vállalkozik majd. Beethoven VII. szimfóniája sokak kedvence, nem utolsó sorban híres második tétele miatt, amely számos művésznek jelentett inspirációt, így például a Zuhanás című filmben vagy A király beszédében is megjelenik. A szimfónia 1813-as bemutatója talán a zeneszerző életének legzajosabb sikerét hozta el, igaz, ez nagy részt a koncerten elhangzó egyéb politikai témájú műveinek is volt köszönhető. Első tétele a szimfóniák közül a leghosszabb lassú bevezetéssel indul, amely kellemes várakozással tölti el a hallgatót, második tétele a dallamtapadást okozó gyászinduló, majd egy frappáns Scherzo következik, s végül egy sodró lendületű finale zárja a darabot.

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

bohózat két felvonásban

Ajánló


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!