Program


Kakasviadal

Kakasviadal

A Kakasviadal újonnan született mese a testvéri szeretet mibenlétéről, a testvérek közötti összetűzések természetéről gyerekeknek, többek között olyan kakasos népmesék felhasználásával, mint A kiskakas gyémánt félkrajcárja vagy A kakas és a róka. A kakasos mesék különböző bábtechnikák segítségével elevenednek majd meg az előadásban.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 12. vasárnap, 11:00

Kakasviadal

Két testvér, a Szakácsnő és a Kukta egy házias kis vendéglőt üzemeltet. Nem jönnek ki túl jól egymással. A Kukta egy nap elalszik a konyhában, és álmot lát: egy kiskakas jelenik meg neki, és arra kéri, hogy mentse meg az életét. A kakas megígéri a Kuktának, hogy teljesíti egy kívánságát, ha segít neki. A Kukta azt kívánja, hogy rendeződjön a viszony közte és a testvére között. A Szakácsnő aznap pont kakaslevest szeretne főzni. A Kukta a konyhában összetalálkozik a kiskakassal, akit a Szakácsnő feláldozni készül, és összebarátkozik vele. Innentől kezdve azon dolgozik, hogy megmentse a kiskakas életét. Alkut ajánl a testvérének: legyen azé a kiskakas, aki lefőzi a másikat mesélésben. A Szakácsnő elfogadja az ajánlatot, és ezzel kezdetét veszi a kakasos népmese-párbaj. A mesélés ugyan összecsapásnak, „kakasviadalnak” indul, de a két testvér belefeledkezik a mesélésbe, a közös játékba – az idő előrehaladtával egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Lehet, hogy végül a kiskakas élete is megmenekül?

A Vaskakas Bábszínház 2021-ben ünnepli a 30. születésnapját, ezért fontosnak tartottuk, hogy ebben az évben egy kakasos témájú előadást is bemutassunk. A Kakasviadal újonnan született mese a testvéri szeretet mibenlétéről, a testvérek közötti összetűzések természetéről gyerekeknek, többek között olyan kakasos népmesék felhasználásával, mint A kiskakas gyémánt félkrajcárja vagy A kakas és a róka. A kakasos mesék különböző bábtechnikák segítségével elevenednek majd meg az előadásban, sok zenével, játékkal és játékossággal fűszerezve.

Díszlet-, jelmez- és bábtervező: Michac Gábor
Zeneszerző: Rab Viki
Koreográfus: Bora Levente
Író, rendező: Nagy Orsolya

Játsszák:
Gerbera Márta, a szakácsnő.............. Ragán Edit
Gerbera Jutka, a kukta....................... Rab Viki

Ajánlatunk


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!