Program


Kabóca Bábszínház - Leszállt az ég dicső királya - KL Színház vendégelőadása

Kabóca Bábszínház - Leszállt az ég dicső királya - KL Színház vendégelőadása

A Leszállt az ég dicső királya egyszemélyes betlehemes előadás, amely ötvözi az adventi és karácsonyi népi színjátékok szinte minden fajtáját: a szálláskereső-, a csillagozó-, a paradicsom- és a pásztorjátékok.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 9. szombat, 10:00

Kabóca Bábszínház
Leszállt az ég dicső királya
KL Színház vendégelőadása

A betlehemes játék, vagyis a betlehemezés az adventi-karácsonyi időszak népi misztérium játéka. Központi eleme egy házilag készített, templom alakú betlehem, amivel a betlehemezők házról-házra jártak. A Leszállt az ég dicső királya egyszemélyes betlehemes előadás, amely ötvözi az adventi és karácsonyi népi színjátékok szinte minden fajtáját: a szálláskereső-, a csillagozó-, a paradicsom- és a pásztorjátékok. A magyar néphagyomány mentén meséli el Jézus, a Megváltó születésének történetét, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Dramaturg: Nagy Orsolya
Zeneszerző: Tarr Bernadett
Koreográfus: Fitos Dezső (Harangozó-díjas, érdemes művész)
Tervezte, rendezte és játssza: Horváth Márk

Az adventi hétvégéken kézműves foglalkozás követi az előadást, majd 11 órától pedig betlehemes szokásjáték és táncház várja a vendégeket Vastag Ricsivel.

Ajánlatunk


Négy különböző kultúrájú "öreglány" – őszinték, viccesek- igazi emberek, még most is ízig – vérig nők. Életük utolsó fejezetében, a hedonizmust és a nevetést választják. Néha nyersek, mégis rengeteg könnyedség és humor van bennük.

Egy árva gyermekekből álló csapat és egy rendkívüli felnőtt, egy nemes lelkű művész a háború sújtotta Magyarországon. Varázslatos történet hűségről, bátorságról, barátságról és emberségről az embertelenségben.

ESŐNAP: 2023.08.25. 20:30

Ajánló


A Ki ölte meg az apámat egy intim történet, mégis a politikai környezet és a társadalmi felelősség kérdése áll a…

Egy letűnt korszak lenyomata, amely ma is érvényes tükröt tart elénk: hőseink áldozatok, megváltást keresők, megbocsátásra képtelen tévelygők, szerelemre vágyók,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!