Program


Jónás könyve
4

Jónás könyve

Fizikai színházi előadás Babits Mihály azonos című elbeszélő költeménye,
valamint versek és vendégszövegek felhasználásával.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 7. hétfő, 17:00

JÓNÁS KÖNYVE

Sokan sokféleképpen magyarázták már az égi hatalom és a Próféta viszonyát. Legutóbb az isteni Szót a Történelemmel és a Lelkiismerettel azonosították. De hol marad Jónás, az Akarat szentje, előbb a nem-akarásé, aztán a túlvilági parancsot túllicitáló Akarásé, és főleg hol rejtőzködik Babits, az ősi bibliai hálaadó ima új megszólaltatója? Aki a hivatást a hűséggel azonosítva végül is elmondhatja magáról: „Nem az énekes szüli a dalt, a dal szüli énekesét.”

Jónás egy szökött próféta, fülöncsípett, visszacibált, majdhogynem méltatlan igehirdető. Egy botcsinálta hős, egy kudarc-hős, nem is elbukó, hanem megszégyenített hős. Isten balekja. Mégis hős. Éppen a tények ősi dramaturgiája folytán válik személye hitelessé. Rongyos ruhájú figurájának harca Ninive ellen abszurd, de mi ez ahhoz a harchoz képest, amit önmagával és az Úrral kell megharcolnia? Dicsteljes eposz, fejezet a törhetetlen vértanúk legendáiból.

Szereplők: Auksz Éva, Csadi Zoltán, Sipos Áron, Hajnal János, Kiss Attila, Kecskés Tímea, Tőkés Imola

Zeneszerző: Sulyok Benedek
Díszlet-jelmez: Rákay Tamás
Szövegkönyv: Csadi Zoltán
Koreográfusasszisztens: Tőkés Imola
Rendező-koreográfus: Györfi Csaba

Előadás hossza: 1 óra szünet nélkül

Ajánlatunk


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Ajánló


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!