Program


Jazzcsütörtök: Varga Gábor zongora est
3

Jazzcsütörtök: Varga Gábor zongora est

A népszerű soproni zongorista, zeneszerző Varga Gábor a triójával lép fel a Jazzcsütörtök keretében augusztus 18-án a fertőrákosi barlangszínház Dohnányi termében. A Cool Jazz Reload című lemezüket mutatja be Csuhaj Barna Tibor bőgőssel és Jeszenszky György dobossal.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. augusztus 18. csütörtök, 18:00

Az ultra magas felbontású rögzítési technikával készült kiadványok világranglistájának a versenyében az év albuma címet nyerte el 2020-ban a Varga Gábor Jazz Trió Cool Jazz című lemeze. Magyar kiadvány még nem szerepelt soha ilyen sikerrel ezen a listán. Nagyon komoly szenzációnak számított a teljesítményük. Most ennek a díjazott albumnak született folytatása. A népszerű soproni dzsesszzongorista, zeneszerző koncepciója természetesen a Cool Jazz által képviselt vonalat görgeti tovább. Gáspár Károly lemezkritikája azt mondja: „Nyilvánvaló, hogy Gábor számára az egyik legnagyobb inspirációt Miles Davis legendás albuma, a Kind of Blue jelenti továbbra is, hiszen ezt tükrözik szerzeményei és improvizációi egyaránt. Azt gondolom, Varga játékára nagy hatással volt/van Bill Evans, de ne gondoljuk, hogy az «utánzás bűnébe esik», mert Gábor kialakította saját, jól felismerhető stílusát. Van ebben jókora szív-lélek-faktor, ugyanakkor a «dögösség» sem hiányzik az általa teremtett világból.” Most ennek szellemében várják a közönséget a koncertre, ahol megszólalnak a Cool Jazz Reload számai, és biztos, hogy meglepetésszerzemények is elhangzanak.

Ajánlatunk


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ajánló


3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!