Program


Illaberek Bábszínház: Robin Hood / MINIMATINÉ
2

Illaberek Bábszínház: Robin Hood / MINIMATINÉ

A vásári bábjátékok gondolkodását és esztétikáját követő produkció nemcsak nem tiltja apró nézőit az előadásban való aktív részvételtől, de kifejezetten buzdítja őket erre.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 28. szombat, 11:00

MINIMATINÉ
Illaberek Bábszínház: Robin Hood
Korosztály: 3-8 év

A gyengék és elesettek védelmezője, a bátor hős, aki a mindenkit lenéző és kizsákmányoló nagyurakat kíméletlenül megbünteti: a középkor óta velünk lévő szuperhős, a sherwoodi erdő jókedvű igazságosztója, Robin Hood most új életre kel az Illaberek Bábszínház családias hangulatú bábszínpadán. A vásári bábjáték fénykorát idéző előadás Robin Hood életének gazdag legendáriumából válogatja ki a legviccesebb és leghősiesebb epizódokat, amelyek a gyerekek aktív közreműködésével válnak egy új kaland kezdetévé.

Az Illaberek Bábszínház kicsi, mobilis, nagyon is szerethető családi vállalkozás: Nizsai Dánielt a nézők közül sokan a Kolibri Bábszínház tagjaként ismerik, míg felesége, Tóth Berta a kulturális újságírás területéről érkezett. A Robin Hood a házaspár első közös produkciója, amely 2022-ben kiérdemelte a Kemény Henrik által alapított Michel Indali-díjat, amelyet évente a bábos műfaj egy-egy kiemelkedő alkotásának ítél oda a szakmai zsűri. Az Illaberek Bábszínház védjegye a fiatalos lendület, a szándékos egyszerűség és természetesség. Nizsai Dániel 2018-ban bemutatott Pulcinella éneke című produkciója ma már túl van a századik előadáson. A Robin Hood az alkotó házaspár számára a barátság, a bajtársiasság és a lovagiasság emblematikus története. Laboda Kornél íróval együtt válogattak epizódokat a Robin Hood köré szőtt történetrengetegből, hogy aztán humorral és játékossággal fűszerezve megörvendeztessék az eredménnyel a kíváncsi nagyérdeműt. Horváth Márk bábtervező fajátékokat és kesztyűsbábokat álmodott az előadáshoz. A vásári bábjátékok gondolkodását és esztétikáját követő produkció nemcsak nem tiltja apró nézőit az előadásban való aktív részvételtől, de kifejezetten buzdítja őket erre.

Előadják: Tóth Berta, Nizsai Dániel

Alkotók
író: Laboda Kornél
bábtervező: Horváth Márk

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


A New York-i Broadway-ról Londonba és most Budapestre Erkel színház – 2025. jan. 11.

Szente Vajk ARANYLAKODALOM megint egy LEGÉNYBÚCSÚ (vígjáték két részben) Játékszín

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!