Program


Haydn és a csembaló

Haydn és a csembaló

A Győri Filharmonikus Zenekar új csembalójának avatóhangversenye

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 30. csütörtök, 19:00

Műsor:
J. Haydn: D-dúr szonáta No. 30, Hob. XVI:19  
J. Haydn: g-moll trió, Hob. XV:19  ’
J. Haydn: D-dúr csembalóverseny, Hob.XVIII:11  
***      
J. Haydn: Esz-dúr szimfónia, No. 103, “Üstdobpergés”, Hob.I:103     

Közreműködik:
Spányi Miklós — csembaló
Juhász-Molnár Boglárka — hegedű
Juhász Viktor — cselló

Vezényel: Baross Ádám

Joseph Haydn hatalmas életművében kitüntetett szerep jutott a billentyűs szonáta és a billentyűs trió műfajainak – e területeken komponált első darabjait azonban még egyértelműen csembalóra szánta, csak közel fél évszázados zeneszerzői pályafutása végén érkezett el a fortepianóhoz. Egy-egy reprezentatív szonáta és trió után az eredetileg szintén csembalóra készült, közismert D-dúr versenymű csendül fel: az Esterházy-család alkalmazásában évtizedeket magyar földön töltött mester az „egzotikum” iránti érdeklődését mutatja a kor tánczenéjét idéző, temperamentumos Rondo all’Ungherese finálé. A Győri Filharmonikus Zenekar - a világhírű csembalókészítő művész, Huw Saunders által épített - új csembalóját a magyar régizene-játék korszakos egyénisége, Spányi Miklós mutatja be a közönségnek. Az ünnepi hangversenyt méltó módon zárja a kései londoni szimfóniák pompás sorozatának reprezentatív remekműve, a 103. „Üstdobpergés” szimfónia, Baross Ádám vezényletével.

Ajánlatunk


Ki ne ismerné a Charles Dickens tollából származó szegény árva kisfiú történetét? Twist Olivér felkavaró kalandjai most musical formájában elevenednek meg Lionel Bart szenzációnak számító alkotásában, amely a 19. századi Londonba repíti vissza a nézőket. A Viktória-korabeli Anglia viszontagságos világában felnövő kis Olivér hányattatott sorsa végül jóra fordul, mi, nézők pedig végigkövethetjük útját az árvaháztól, a tolvajbanda tagjaként rabló csibészen át, a rendezett körülmények között megnyugvó kisgyerekig.

Ajánló


December eljövetele nemcsak a tartós hideg beköszöntét jelenti, hanem az ünnepi fényekbe öltöztetett utcákat, a karácsonyi vásárok forgatagát és a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!