Program


Győri Filharmonikus Zenekar - Egy kiállítás képei

Győri Filharmonikus Zenekar - Egy kiállítás képei

A Győri Filharmonikus Zenekar veszprémi bérleti sorozatának harmadik estjét francia muzsika indítja: Claude Debussy 1890-ben zongorára írott Danse című darabja, amelyet a hangszerelés utolérhetetlen mestere, Maurice Ravel 1922-ben ültetett át a szimfonikus zenekar apparátusára.




 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 9. kedd, 19:00

Műsor:

C. Debussy - M. Ravel: Danse
W. A. Mozart: G-dúr fuvolaverseny
**      
M. P. Muszorgszkij - M. Ravel: Egy kiállítás képei

Közreműködik:  Keszei Johanna — fuvola      
Vezényel: Berkes Kálmán

Három tételes G-dúr fuvolaversenyét 1778-ban Mannheimban a holland orvos és lelkes amatőr fuvolista, Ferdinand de Jean felkérésére komponálta Mozart, aki nem különösebben kedvelte a fuvolát és a fuvolistákat: ebből az ellenszenvből ugyanakkor mit sem érezni ebben a bájos és elegáns versenyműben, amelynek szólóját a győri illetékességű rendkívül tehetséges fiatal fuvolaművésznő, Keszei Johanna adja elő. Jóllehet Muszorgszkij eredetileg zongorára szánta a Viktor Hartmann építész alkotásai nyomán készült remekművét, az Egy kiállítás képei „nem kerülhette el sorsát”: a zseniális portrék nagyzenekar után kiáltottak. S ki lehetett volna alkalmasabb e művészi kihívásnak megfelelni, mint Maurice Ravel? 1922-ben készült el a zenekari hangszínek teljes palettáját felvonultató, az eredeti zongoraverziót is felülmúló népszerűségű feldolgozásával, amelyet a Bostoni Szimfonikusok és Szergej Kuszevickij karmester rendelt meg tőle. A Győri Filharmonikus Zenekar hangversenyét Berkes Kálmán dirigálja.

Ajánlatunk


Négy különböző karakterű barátnő találkozik egy spanyol tengerpartra tartó vonaton, hogy fiatalkori kalandjaik felidézésével megszabaduljanak a mindennapok problémáitól, és kiélvezzék nyári szabadságukat.

Az ország egyik legismertebb rockzenekara az EDDA Művek 2024. július 27-én Gárdonyban, a Surfcampingben lép fel!

Párizs a Margitszigetre költözik egy éjszakára! Tomboló zene, repülő fodrok, kalapok és csókok!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!