Program


Game over? - Freak Fusion

Game over? - Freak Fusion

Újcirkusz a Bethlen Téri Színházban!

"Igen, a jövőre is gondolni kell. Hogy legyen. Az embernek végeredményben mindig van jövője … most... és most… és most…

És ez így mehet örökké. Bár, ... örökké talán mégsem.

Az örökkévalóság szörnyű gondolat. Úgy értem mikor lesz vége?"

A Game over? a Freak Fusion alkotóinak új, kétszereplős előadása, melyhez Tom Stoppard: Rosencrantz és Guildenstern halott című drámája szolgál kiindulópontként.

A történetet Shakespeare Hamletjéből ismert két mellékszereplőről szól, akik a dráma főszereplőjévé válva kikerülnek a megszokott, természetes közegükből. Megmagyarázhatatlan folyamatok zajlanak. Hétköznapi tárgyak lényegülnek át, használatuk értelmetlenné válik vagy épp új értelmezést kapnak.

A szereplők egyre bizonytalanabbul bolyongva keresik a helyüket, folyamatosan újabb kérdésekbe ütközve. Az időbeliség teljesen megszűnik, nincs emlékezet, nincsenek tervek. Saját kilétük meghatározása is gondot okoz. A bizonyosnak tűnő megszokott helyzetek, a már megírt, eleve elrendelt szituációk sem szolgáltatnak válaszokat, sőt, ha lehet tovább növelik a feszültséget. Így ballagnak a már évszázadokkal ezelőtt megénekelt, szükségszerű és elkerülhetetlen vesztükbe, ahogy valójában ezt mindnyájan tesszük.

Itt érhető tetten a párhuzam a cirkusz titokzatos világával, ahol az illúzió, az emberfeletti, az életveszély keveredik a valósággal és izzadtságszaggal. Ami viszont biztos: valaki végül ki fogja törni a nyakát. “Nem kell olyan hangosan tapsolni, az már rég kiment a divatból.”

Alkotótársak, koncepció: Kiss Gergely Geret, Turai Bálint

Rendező alkotótárs: Lipka Péter

Fény: Galkó Janka

 

Turai Bálint és Kiss Gergely Geret 2003 óta vesz részt közösen cirkuszi, varieté, színházi és utcaszínházi produkciókban. Eleinte a Tűzmadarak Társulat tagjaiként dolgoztak együtt, akikkel 2008-ban megalapították a Freak Fusion nevű formációt. Ebben a felállásban zenészekkel, táncosokkal és más artistákkal kiegészülve keresik a cirkusz, a színház, a tánc, a zene, a vizuális- és más társművészetek ötvözésének módjait.

 Lipka Péter - művészet és táncterapeuta, színész, tréner.

Az előadás hossza 60 perc.

Ajánló


Traccs! Szolnok legújabb beszélgető-est sorozatának első vendégei Ördög Nóra és Nánási Pál, hazánk…

Miért járnak az emberek Zorán-koncertre? Miért szeretnék oly sokan legalább évente egyszer színpadon…