Program


Fókuszban a koreográfusok - Mucsi János és Tóth Judit

Fókuszban a koreográfusok - Mucsi János és Tóth Judit

A Hagyományok Háza 2014-ben indított előadás-sorozata a színpadi néptáncművészet kiemelkedő koreográfusairól szól. Az est első részében egy ma már klasszikus, a színpadi tánctörténetben korszakalkotó művész koreográfiái jelennek meg, az est második részében pedig egy kortárs, sokszor még a pályája elején álló alkotó művei láthatóak.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 6. vasárnap, 19:00

A Hagyományok Háza 2014-ben indított előadás-sorozata a színpadi néptáncművészet kiemelkedő koreográfusairól szól. Az est első részében egy ma már klasszikus, a színpadi tánctörténetben korszakalkotó művész koreográfiái jelennek meg, az est második részében pedig egy kortárs, sokszor még a pályája elején álló alkotó művei láthatóak. 

Ezúttal sem lesz másképp: a Fókuszban a koreográfusok című előadássorozat 2022. január 28-án 19:00-kor kezdődő előadásának első részében Mucsi János koreográfiai munkásságát ismerhetjük meg. A BM Duna Művészegyüttes egykori művészeti igazgatója sajátos, hazai és nemzetközileg is kitekintő folklór és táncszínházi arculatot alakított, amellyel a magyarországi táncmozgalom kiemelkedő helyét vívta ki.

Az előadáson közreműködnek: a Duna Művészegyüttes és a Magyar Állam Népi Együttes

Azt est második felében egy fiatal, ambiciózus, érzékeny koreográfus műveibe nyerhetünk betekintést: Tóth Judit az Urban Verbunk egyik művészeti vezetőjeként XXI. századi formában igyekszik hagyományainkat a nézőhöz közelebb hozni. Munkáit a néphagyomány alapos ismerete mellett a színpad adta technikai lehetőségek kihasználása, bátor kísérletezések jellemzik.

Olyan alkotások kerülnek bemutatásra, ahol múlt- jelen- jövő hármasa, valamint mindhárom terepe: a gyermek és ifjúsági, és a hagyományőrző generációk mutatkoznak be.

Az előadáson közreműködnek: 

az Urban Verbunk Junior gyermek csoportjai

a Veresegyházi Hagyományőrző Népi Együttes

és az Urban Verbunk Társulat

A sorozat szerkesztője: Szögi Csaba

A beszélgetés moderátora: Bólya Anna Mária

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Ajánló


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!