Program


Fiber Art & Fine Art- Elemi szál a képzőművészetben

Fiber Art & Fine Art- Elemi szál a képzőművészetben

Łódź-i Strzemiński Képzőművészeti Akadémia Design Intézetének Textil és Print Karának oktatói és növendékei mutatkoznak be 2022. december 9-től a Pesti Vigadó földszinti kiállítótermében.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Elemi szál a képzőművészetben

Łódź-i Strzemiński Képzőművészeti Akadémia Design Intézetének Textil és Print Karának oktatói és növendékei mutatkoznak be 2022. december 9-től a Pesti Vigadó földszinti kiállítótermében.

A Łódź-i Egyetem Képző- és Iparművészeti kortárs bemutatóhelye, a KOBRO galéria látta vendégül 2018 tavaszán Magyarország legnagyobb textilgyűjteményét őrző Szombathelyi Képtár anyagából válogatott 50 év – 50 műalkotás című tárlatot. Most cserekiállítás formájában alkothat képet a hazai közönség a lengyelországi kortárs művészetnek az elemi szálak struktúrateremtő, kompozíciós eljárásai köré szerveződő legújabb tendenciáiról.

A kiállítás bemutat hagyományos iparművészeti kézműves eljárásokkal és technikákkal készített alkotások mellett, autonóm experimentális műveket is, a műfajhatárok feloldódásának nemzetközi tendenciáihoz illeszkedve. A generációk közötti szemléletváltás és technológiai differenciálódás sokszínűségét szemléltetik az iparművészet és a képzőművészet folytonos egymásra hatásának textilművészeti, szobrászati és digitális eredményei.

A kiállítás kurátora: Kelecsényi Csilla, Ferenczy Noémi-díjas textil-és képzőművész, az MMA rendes tagja

Kiemelt kép - Marlena Wiśniewska: A szem észlelése(egyéni technika, hímzés, pamut, poliészter cérna,16 kerek tárgy, átmérő: 16 cm, 2019)

Ajánlatunk


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!