Program


Fele Királyság – Esti Mashup (NKA koncert)
3

Fele Királyság – Esti Mashup (NKA koncert)

Egy ködös hajnalon – a felnőtté-válást elkerülni vágyó – muzsikusok nosztalgiázva gondoltak vissza gyermekkoruk kedvenc mese-főcímzenéinek felejthetetlen dallamaira. A nosztalgia hevében elhatározták, nem hagyják az enyészet kegyetlen karmai közé jutni eme alkotásokat. Azzal sarkon fordultak és nyomban megalkották az új műfajt, melynek neve: Esti Mashup.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. július 13. kedd, 20:00

A zenészek zeneakadémiát végzett muzsikusok, akik a komolyzenei igényesség mellett a jazz szabadságát és az örömzenélés spontán energiáit is fontosnak tartják, így rendszeresen muzsikálnak neves komolyzenei és könnyűzenei produkciókban egyaránt; Mint a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, a Dohnányi Zenekar, a Fugato Orchestra, az InFusion Trio, vagy a Búgócsiga Zenede.  Az együttes tagjai a legnagyobb hazai és külföldi tehetségkutató műsorokban is sikerrel szerepeltek.

A műsor elsősorban ötletesen kitalált, műfajokon átívelő feldolgozásokból, paródiákból áll, amelyekben mai köntösbe bújtatva régi mesefilmek főcímzenéi köszönnek vissza. Ezek mellett a zenekar lendületes saját számai is elhangzanak, amelyek egyszerre virtuózak és szórakoztatóak.

Az együttes első lemeze 2012 őszén jelent meg, Esti Mashup címmel.

A Mashup angol szó, keveréket jelent. A zenében olyan művekre használják, amelyekben két, vagy több létező szám sávjai vannak összekeverve egymással, például az egyik szám éneksávja egy másik szám kíséretével. A Fele Királyság mesehősök karaktereit, jeleneteket, főcímek dallamait vegyíti egy-egy számon belül is, amelyből izgalmas és humoros találkozások születnek, zeneileg és színpadi showként is.

Zenekar:

Farkas Izsák – elektromos hegedű, ének

Simkó-Várnagy Mihály – elektromos cselló, ének

Alpár Balázs – billentyűk, ének

Weisz Nándor – dob

A program az NKA, Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával valósul meg.

 

Tájékoztató a Lóvasúton megvalósuló rendezvények részvételi feltételeiről:

A 194/2021. (IV.26.) Kormányrendeletnek megfelelően, valamint a helyszínt üzemeltető MOM Kulturális Központ Nonprofit Kft. belső rendelkezései és külön szabályai alapján a kulturális eseményeken  azon koronavírus ellen védett személyek, valamint felügyeletük alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személyek vehetnek részt, akik ezt védettségi igazolvánnyal tudják igazolni! A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány (plasztik kártya, applikáció) és a személyazonosságot igazoló hatósági igazolvány egyidejű bemutatásával és ellenőrzésével a belépéskor történik. Kérjük a látogatókat, hogy a gyors, torlódásmentes bejutást segítsék az igazolványok előkészítésével. Az ellenőrzés a beléptetés idejét meghosszabbíthatja, kérjük, hogy lehetőség szerint korábban érkezzenek a helyszínre!

 

A ruhatár zárva tart.

 

Rendelkezésre állnak kézfertőtlenítő állomások, valamint a színházteremben ritkított széksorokkal, nagyobb távolságban foglalhatnak helyet egymástól a látogatók. 

 

Kérjük, hogy aki betegnek érzi magát, ne jöjjön el az eseményre, ezzel elkerülve nézőtársai egészségének és az esemény biztonságos lebonyolításának veszélyeztetését. 

Jelen szabályozás a járványügyi kormányzati rendelkezések függvényében változhat, kérjük folyamatosan figyelje a Lóvasút és a MOMkult kommunikációs csatornáit!

Ajánlatunk


zenés party két részben

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Ajánló


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!