Program


Évszázadok öröksége

Évszázadok öröksége

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

A magyar műemlékvédelem 150 éve

Tudta-e, hogy az Országház tervezője jeles műemlékes építész is volt? Tudja, hogy mióta foglalkozik a műemlékvédelem népi emlékekkel, és hogy jelenleg melyik a legfiatalabb műemlék? Hogy mi a közös Pannonhalmában és Visegrádban? Vagy, hogy a zsámbéki templomrom kiépítése többször is meghiúsult már?

A magyarországi műemlékvédelem idén ünnepli megalapításának 150. évfordulóját. A jubileumi kiállítás archív fényképeken, rajzokon és egyéb dokumentumokon keresztül mutatja be az épített örökség gondozásának történetét, amely átszövi kultúránk és identitásunk. Ikonikus és kevéssé ismert helyreállításokon keresztül mutatjuk be az elvek többszöri változását, a munkákban résztvevő szakterületek szempontjait, illetve a konzerválás lehetőségeit és a mindenkori kortárs építészet viszonyát. A folyton változó intézményi struktúrában töretlenül gyarapodó könyvtár, tervtár, fotótár és tudományos irattár anyagára támaszkodó válogatásunk, hűen leképezi másfél évszázad műemlékes törekvéseit.

Szervező: Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ

***

VÁLTSON ÉVES KIÁLLÍTÁSBÉRLETET! 

A kártya egy egész éven át élményekkel ajándékozza meg tulajdonosát! A Pesti Vigadó éves kiállításbérlete korlátlan számú belépést biztosít az aktuálisan látogatható valamennyi kiállításra és a teljes műemléki épület látogatható tereibe. 

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Ajánló


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!