Program


ENEMVÉ – Nagy Magyar Versek - “Szentségtelen létedre nem félsz Angyali ..."- Várkert Irodalom

ENEMVÉ – Nagy Magyar Versek - “Szentségtelen létedre nem félsz Angyali ..."- Várkert Irodalom

2021-ben folytatódik a Várkert Irodalom népszerű sorozata, a Nagy Magyar Versek, azaz az ENEMVÉ. Minden hónapban más a szervező gondolat, amelyet összefűz három ismert színész és egy népszerű zenész játéka.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 27. hétfő, 19:00

Versek tündérekről, koboldokról, óriásokról, törpékről. Egyszarvúakról, és zöldszemű tigrisekről. Versek távoli és közeli, mesebeli és képzeletbeli vidékek lakóiról. Balladák és haikuk a tudaton túli világból. Csodálatos utazások fantasztikus koponyák körül.

Tervezett szerzők, idézetek: József Attila, Faludy György, Márai Sándor, Fodor Ákos, Weöres Sándor, Kányádi Sándor, Nádas Péter, Esterházy Péter és sokan mások.

Közreműködik: Molnár Piroska, Csőre Gábor, Kamarás Iván, színművészek

Zene: Szivák Zsolt (Cloud9+)

Szerkesztő: Ugron Zsolna

 

Szerkesztő-rendező: Seres Tamás

 

„Utolsó Szavaimat

elmondtam már? meglehet;

akkor ezek

a torkomon-rekedt-ragadt

Utolsóelőttiek.

Fodor Ákos

„A franciák szerint igazi fantáziája annak van csak, aki látni tudja a valóságot. Ez a képesség ritka. Az emberek azt hiszik, a fantázia egyértelmű valamilyen soha nem létezett tünemény megálmodásával. De a soha nem létezett tüneményeknek nincs kezük, sem lábuk, olyanok, mint a griffek, s aminek nincs köze a valósághoz, az unalmas és gyermekes. Az igazi képzelőerő a valóságból építi fel az újat, a csodálatost, a meglepőt.” (Márai A képzelőerőről)

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Ajánló


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!