Program


EMLÉKKÉPEK – Ribnyikov / Bruckner - Stankowsky Endre, Kesselyák Gergely E/3

EMLÉKKÉPEK – Ribnyikov / Bruckner - Stankowsky Endre, Kesselyák Gergely E/3

Kesselyák Gergely közismert arról, hogy „ismeretlen” szerzők műveivel lepi meg a közönséget.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. január 20. péntek, 19:00

EMLÉKKÉPEK

Ilyen az 1945-ben született Alekszej Ribnyikov orosz zeneszerző is. Sok filmzenét komponált és a hazájában addig ismeretlen rockoperát is. Szereti a filozofikus és drámai témákat. Gordonkaversenyének zenéje tonális (nem disszonáns), vannak benne nagyon drámai részek, de a mű vége inkább a békés elmúlás ábrázolása. Anton Bruckner utolsó szimfóniája jól ismert darab, egy hatalmas életmű befejezése. Mélyen hívő ember volt, ezt a szimfóniát „A jó Istennek” ajánlotta, a zene ennek megfelelően ünnepélyes.

Stankowski Endre fiatal gordonkaművész, az Operaház zenekarának legfiatalabb szólamvezetője. Kesselyák Gergely az Állami Operaház első karmestere, túlnyomórészt színházi karmesterként tevékenykedik. Kiváló érzéke van a zenében kifejezett drámák előadásához, vezénylése mindig csupa energia és a jól ismert művekben is felfedez olyan vonásokat, amelyek megmutatásával meglepetést okoz.

MŰSOR
Ribnyikov: Gordonkaverseny
Bruckner: IX. szimfónia

KÖZREMŰKÖDIK: Stankowsky Endre - gordonka

VEZÉNYEL: Kesselyák Gergely

Ajánlatunk


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Ajánló


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!