Program


Dokumentumfilmklub – Oltai Kata bemutatja: Meleg férfiak hideg diktatúrák

Dokumentumfilmklub – Oltai Kata bemutatja: Meleg férfiak hideg diktatúrák

Folytatódik az évad a társadalmi felelősségvállalás jegyében, Takács Mária 2015-ben készült kreatív, szocio- dokumentumfilmjével, amely azt mutatja be, milyen volt a rendszerváltozás előtt Magyarországon meleg férfiként élni.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: október 10. kedd, 19:00

A témának négy fiatal meleg srác eredt a nyomába és ezt örökítette meg a filmrendező annakidején. A film hét idős, meleg közéleti férfi személyes élményei, a kikért titkosszolgálati akták, valamint a film készítésének idejében fennálló társadalmi és jogi környezet tükrében értelmezte a főszereplők elmúlt 50 évét.

Az interjúkból és a személyes élményeken alapuló jelenetekből kirajzolódik, milyen volt a meleg közösség helyzete a rendszerváltás előtt, és arról is szó esik, hogy mennyit és miben változtak a körülmények.

Klubvezetőnk a vetítés utáni beszélgetésben arról fog elmélkedni a nézőkkel közösen, hogyan alakult a társadalmi helyzet mára, hogyan viszonyulunk a kérdéshez mi magunk a film elkészülte után nyolc évvel, valamint, hogy a film főszereplőinek a fiatal éveihez képest hogyan értékelhetjük a mai helyzetet. Egyáltalán, milyen állapotban volt a társadalmunk, a szubkultúráink a rendszerváltás után 26 évvel és milyen állapotban van ma, milyenek a mai meleg szubkultúrák, milyen folyamatok, illetve kik és milyen módon segíthetik, illetve akadályozhatják az egyes emberek önazonosságának a vállalását, vagyis szabadságát ma Magyarországon. Ehhez Oltai Kata a film előtti felvezetőjében is ad majd szempontokat, de a beszélgetéshez mindenki szabadon hozzáteheti a saját szempontjait is.

magyar dokumentumfilm, 90 perc, 2015
magyar nyelven

Főszereplők: Láner László, Nádasdy Ádám, Pálfi Balázs, Pálos Attila, Rakiás Ferenc, Takács Bencze Gábor, Tölgyesy Zoltán, Banach Nagy Milán, Hanzli Péter, Halmai Gábor

Rendezte: Takács Mária

Ajánlatunk


New York, Peking, Dubai, Las Vegas, Monte Carlo és Tokió után újra Budapesten Az Illúzió mesterei!

Valahol, egy franciaországi nyaralóban Bernard és neje, Jacqueline vendégeket várnak egy kellemesnek ígérkező hétvégére. Az egyik vendég, Bernard legjobb barátja, Robert, aki Jacqueline titkos szeretője. A másik vendég Brigitte, Bernard titkos szeretője. A ház ura feleségének úgy állítja be a dolgot, mintha Brigitte Robert párja lenne..

Idén ötödik alkalommal várjuk közönségünket hagyományos, nagyszabású szimfonikus koncertshow-nkon.

Ajánló


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Fiatal hőseink kóborlásuk során sok ellenséggel, de barátokkal, jóakarókkal is találkoznak – így például egy nemes lelkű művésszel, aki megtanítja…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!