Program


Diana Damrau operettestje - „Liebe, du Himmel auf Erden”
3

Diana Damrau operettestje - „Liebe, du Himmel auf Erden”

Műsor:
Áriák és duettek többek között ifj. J. Strauss, Lehár, Stolz, Kálmán, Lincke és Messager műveiből

Aktuális előadások



Diana Damrau operettestje
„Liebe, du Himmel auf Erden”

Diana Damrau a Müpa közönségének régi kedvence: a világhírű német koloratúrszopránt férje, a francia bariton, Nicolas Testé oldalán éppúgy hallottuk már, mint a tenorok koronázatlan királya, Jonas Kaufmann társaságában. Sokoldalú énekesnő gazdag repertoárral, nem lepődünk meg tehát, ha ezúttal a könnyedebb műfaj múzsájának hódol, operettrészleteket tolmácsolva. Inkább büszkeséget érzünk, hiszen a program szerzői között a műfaj két magyar klasszikusa, Lehár Ferenc és Kálmán Imre nevét is megtaláljuk.

Nem minden énekesről tudja a nyilvánosság, milyen gyermekkori élménynek köszönheti, hogy elkötelezte magát későbbi pályája mellett. Diana Damrau akkor határozta el, hogy életét operák előadásának szenteli, amikor tizenkét évesen megnézte a Traviata filmváltozatát Franco Zeffirelli rendezésében, Teresa Stratas és Plácido Domingo főszereplésével. Az énekesnő - a Bajor Állami Operaház Kammersängerin (kamaraénekesnő) címének birtokosa - két évtizede a világ legjelentősebb operaházainak állandó vendége. Műsorának mottója idézet Lehár Paganini című operettjének egyik áriájából: Liebe, du Himmel auf Erden - Szerelem, te földi mennyország. A műsorban a két magyar szerző mellett ifj. Johann Strauss, Robert Stolz, Paul Lincke és André Messager műveiből hallunk részleteket, megszólal tehát a műfaj magyar, osztrák, német és francia dialektusa. Az énekesnő partnere ez alkalommal Nikolai Schukoff, a grazi születésű hőstenor, aki salzburgi tanulmányai befejeztével Párizstól Bécsen át New Yorkig aratja sikereit évtizedek óta, és aki 2009-ben a Parsifal címszerepét énekelte a Budapesti Wagner-napokon a Müpában. Az est karmestere, az osztrák Ernst Theis nagy tapasztalattal rendelkezik az operettműfaj területén - ugyanez a Magyar Állami Operaház Zenekaráról is elmondható.

Vezényel: Ernst Theis

szoprán - Diana Damrau

Közreműködők:
tenor: Nikolai Schukoff
Magyar Állami Operaház Zenekara

Rendező: Müpa

Ajánló


Pejtsik Panna a magyar zenei élet egyik legsokoldalúbb egyénisége, akinek szakmai palettáján egyre nagyobb szerepet kapnak a saját szerzemények és…

A délszláv muzsikát játszó Vujicsics Együttes ötven évvel ezelőtti megalakulásuk óta szinte változatlan felállásban muzsikál.

Minden életrajzukban olvasható, hogy Quincy Jones szerint ők „a planéta legmenőbb énekes csókái” (azaz „the baddest vocal cats on the…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!