Program


Dante: Pokol - monodráma Gyabronka József előadásában

Dante: Pokol - monodráma Gyabronka József előadásában

Dante a Poklot járja végig Vergilius vezetésével, és olyan bűnösökkel találkozik, akik nemcsak saját korukra hatottak, hanem életük és haláluk számos tanulságot tartogat az utókor számára is.

A BUDAPESTI ŐSZI FESZTIVÁL eseménye

DANTE: POKOL
MONODRÁMA GYABRONKA JÓZSEF ELŐADÁSÁBAN

Dante remekműve Nádasdy Ádám új, mai nyelvű fordításában szólal meg; az előadás létrehozásában Török Tamara és Kocsis Gergely működött közre.

Dante hétszáz évvel ezelőtt, 1321-ben, a halála évében fejezte be az Isteni színjátékot. Az előadás Dante misztikus utazásának azt a részét mutatja be, amelyben mértéktelenek, csalók, megtévedt szerelmesek, tolvajok, gyilkosok, öngyilkosok, jósok, hízelgők, nyerészkedők, viszályszítók, árulók jelennek meg burjánzó összevisszaságban a pokolbeli tájakon. 2016-ban jelent meg a Nádasdy Ádám által újrafordított Isteni színjáték, és ez megváltoztatta viszonyunkat ehhez a vitathatatlanul fontos, ám némiképp megközelíthetetlen remekműhöz.

A 2020-ban bemutatott előadás a Budapesti Őszi Fesztivál, a FILC – Fischer Iván Lakásszínház és a Manyi közös programjaként látható újra.

Előadja: Gyabronka József
Fordította: Nádasdy Ádám
Az előadás szövegét összeállította: Török Tamara

Ajánló


KI NEVET A VÉGÉN? Az élet showja - Aranyosi Péter és Dr. Csernus…

F. Scott Fitzgerald műve alapján: A NAGY GATSBY zenés party két részben ősbemutató

A világhírű szerző külföldön is nagy sikereket befutott, többször filmre vitt darabja a…