Program


Dalszerelőműhely // Harry Styles // Fazekas Gergely
3

Dalszerelőműhely // Harry Styles // Fazekas Gergely

• Dalszerelőműhely • Harry Styles •

Szeptemberben elindul a Dalszerelőműhely második évada az ISON-ban! Nem mással, mint Harry Styles “Music for a Sushi Restaurant” című számával. Várunk mindenkit szeretettel szeptember 15-én 18:30-kor!
A műhelyvezető ismét Fazekas Gergely zenetörténész, a Zeneakadémia tanára lesz.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 15. csütörtök, 18:30


A Dalszerelőműhely 2021 őszén kezdte működését az ISON-ban. Az első évad során Billie Eilish, Janelle Monáe, Eminem, Adele, Shawn Mendes, Dua Lipa és a Carson Coma egy-egy dalát vizsgáltuk. A második évadban is folytatjuk az alapelvet: mainstream pop dalokat szerelünk szét.








A cél az, hogy megértsük, mi történik a zene „belsejében”: mit csinál egy-egy dalban a kardántengely, a karburátor és a gyújtógyertya, vagyis olyan kérdésekre keressük a választ, hogy miként kapcsolódik egymáshoz szöveg és zene, mitől lesz izgalmas (vagy éppen kevésbé izgalmas) egy dallam, hogyan áll össze a hangzás és a harmóniavilág, mi adja egy-egy dal varázsát. Spoiler: az utolsó kérdésre természetesen nem fogunk tudni válaszolni, de a zene varázsára rákérdezni akkor is izgalmas. A foglalkozásokon való részvételnek nem feltétele a zenei előképzettség, két nyitott fülön kívül más segédeszközre nem lesz szükség (csavarhúzót, fogót, kompressziómérőt biztosítunk).






Ajánlatunk


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajánló


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!