Program


Czirják Csaba Quintet

Czirják Csaba Quintet

Kelet és Nyugat találkozik Czirják Csaba gitáros legújabb szerzői lemezén, a Nap és Hold címűn, amit kvintetté bővült formációjával rögzített. Míg a pentaton hangkészletű dallamokban a magyar népzenei és a bartóki örökséget fedezhetjük fel, addig a harmóniafűzések jellegzetesen nyugatiak és a jazzre jellemzők.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 1. csütörtök, 20:00

Czirják Csaba Quintet

Közreműködik:
Czirják Csaba - gitár
Mester Dániel – szaxofon
Czirják Tamás - dob
Bögöthy Ádám - nagybőgő
Molnár Bence - zongora

Kelet és Nyugat találkozik Czirják Csaba gitáros legújabb szerzői lemezén, a Nap és Hold címűn, amit kvintetté bővült formációjával rögzített. Míg a pentaton hangkészletű dallamokban a magyar népzenei és a bartóki örökséget fedezhetjük fel, addig a harmóniafűzések jellegzetesen nyugatiak és a jazzre jellemzők. Czirják Csaba saját bevallása szerint ezúttal nem egy virtuóz jazzlemezt szeretett volna készíteni, hanem egy olyan melodikus anyagot, amelynek dallamfoszlányai megragadják és nem eresztik a hallgatót. A helyenként meditatív hangulatú, máshol fúziós jazz-rockba hajló lemez címével a zene irányát is jelzi, amennyiben az a földi, anyagi minőségeken túlit, a csillagokban rejtezőt, az univerzálisat veszi célba. A formáció harmadik lemezén – mely a 2017-ben megjelnt Markoláb című albumot, és a 2019-ben napvilágot látott Emma címűt követi – mindezt a jazzben szokatlan hangszerek is segítik: többek között a citera, amit Csaba ezúttal jazzhangszerré varázsol. A lemezbemutató koncerten Tálas Áron távollétében Molnár Bence zongorista fog közreműködni, szaxofonon Mester Dániel debütál a zenekarban, a ritmusszekcióban pedig a trió régi tagjait, a bőgőnél Bögöthy Ádámot, a doboknál pedig Czirják Tamást találjuk.

Csaba, miután második helyezést ért el a Pat Metheny által elnökölt, Magyar Rádió által szervezett jazz-gitár versenyen, egy ösztöndíj program keretében az amerikai Berklee College of Musicon tanult tovább, mellyel közvetlenül tapasztalhatta meg a bostoni jazz közösségben alkotó muzsikusok zenéjét. Tanulmányai befejeztével visszatért Magyarországra, ahol Bartók zenéjén keresztül eljutott a teljesen autentikus népzene világáig, melyből elsősorban a magyar, bolgár és a román zene inspirálta legjobban. Gitárjátéka a sokféle behatás eredményeként abszolút egyedülálló hangzást képvisel nem csak a hazai, de az európai zenében is, melyet a legmagasabb fokú technikai felkészültség éppúgy jellemez, mint az intimitás.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Ajánlatunk


Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

Ajánló


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!