Program


Csalog Gábor Vasárnapok – Dialógusok (a) zenével / Chopin és a sötétség színei
2

Csalog Gábor Vasárnapok – Dialógusok (a) zenével / Chopin és a sötétség színei

Csalog Gábor koncertjén Chopin egyszerre vonzó és veszélyes sötét világát járjuk majd körbe válogatott noktürnök, etűdök és tánctételek révén, és erről fog szólni az est első felében zajló beszélgetés is, amelyben Fazekas Gergely zenetörténész lesz a zongoraművész partnere.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 10. vasárnap, 18:00

Csalog Gábor Vasárnapok – Dialógusok (a) zenével
Chopin és a sötétség színei

Közreműködik:
Csalog Gábor – zongora
Fazekas Gergely, zenetörténész

Frédéric Chopin ezerféleképpen kötődött a sötétséghez: imádta az éjszakát, erről tanúskodnak álomszerűen szép noktürnjei, de vonzotta a metaforikus értelemben vett sötétség is, miként az felkavaróan komor hangzásvilágú darabjaiból, addig nem hallott, olykor egészen torznak ható harmóniameneteiből, különös dallamaiból kiviláglik. A zenekritikus Hippolyte Barbedette 1861-ben, bő húsz évvel Chopin halála után így írt róla: „Chopin beteg ember volt, aki élvezte a szenvedést, és nem akart meggyógyulni; fájdalmát imádni való formában öntötte ki – nyelvének édes mélabúja fejezte ki a szomorúságát. […] Chopin zenéje lényegét tekintve egészségtelen. Ez benne a vonzó és ezért oly veszélyes.” A kritikusnak természetesen nem – vagy csak részben – volt igaza, hiszen Chopinnek sokszor még a „sötét” zenéi is gyógyító, vigasztaló hatásúak. Csalog Gábor koncertjén Chopin egyszerre vonzó és veszélyes sötét világát járjuk majd körbe válogatott noktürnök, etűdök és tánctételek révén, és erről fog szólni az est első felében zajló beszélgetés is, amelyben Fazekas Gergely zenetörténész lesz a zongoraművész partnere.

Ajánlatunk


A bugaci határon; Délibábos Hortobágyon; Van az úgy, kérem néha, néha; Némán várni egy boldog percet; Én mától kezdve csak te rólad álmodom; Nagy árat kért a sors a boldogságért... – ugye mindenkinek ismerősen csengenek az előbbi dallamok?

Corie Bratter – László Lili Paul Bratter – Rohonyi Barnabás Mrs. Banks, Corie anyja – Kerekes Éva Victor Velasco, felső szomszéd – Epres Attila Telefonszerelő – Ficzere Béla Díszlet: Zöldy Z. Gergely Jelmez: Pető Kata

Szikora Róbert az R-GO énekese, frontembere, a Csikidám stílus magyarországi megteremtője, 2024. augusztus 3-án a Tokaj Fesztiválkatlan nagyszínpadán lép fel zenekarával!

Ajánló


Giuseppe Verdi TRAVIATA Opera két részben, három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Rideg Sándor INDUL A BAKTERHÁZ (falusi bohózat két részben) Hevesi Sándor Színház

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!