Program


CSALÁDI LEGENDÁK

CSALÁDI LEGENDÁK

Színes, magyar animáció, 65 perc
R. Glaser Kati
Készítette a Kecskemétfilm Kft.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 25. vasárnap, 16:00

E történetek szereplőiből kerülnek ki a Nádas-Berci család tagjai, közeli ismerősei, illetve a háttértörténet szereplői is. A család kollektív tudatát Karolinán keresztül ismerjük meg, aki egy fotóalbumot lapozgatva mesél a rokonokról, valahogy így:

„Karolina vagyok, tíz éves. Sokan gondolhatják majd önök közül, hogy mindaz, amit elmondok csak a képzelet szüleménye. De én mindenkit biztosítok róla, hogy nem az. Ez a film a legendásan nagy és összetartó Nádas-Berci családunkról szól. A Bercik állítólag egy rózsalekvár recept kapcsán, még a török hódoltság alatt kerültek rokonságba a Nádasokkal, azóta hívnak így minket. Bizonyítékom van róla: itt, ez a fotóalbum! Találomra felütöm… igen, ez itt a névrokonom, Anna Karolina, a dédnagynéném. Tornászlány volt, aki mindig fittyet hányt a gravitációra és ezért felfelé esett. Ez itt Frici bá, aki csatornafektető, és egyben óriáskígyó-temetkezési vállalkozó. A fia, Fábián, hegymászó. Kérés nélkül kétszer felmászott a Himalája tetejére, de hatalmasat káromkodik, ha nem működik a lift. Rengetegen vagyunk, de az igazi nagy család csak ritkán gyűlik össze: csak ha új Nádas-Berci születik, vagy régi Nádas-Bercit temetünk, vagy valakinek esküvője van egy Nádas-Bercivel. Ilyenkor nagy a hangzavar, mindenki egyszerre beszél, és rengeteg történetet mesélnek el, és mindig tanulok valamit, még azt is, amit anya szerint nem kellene.”

 

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Ajánló


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!