Program


Családi játszmák
8

Családi játszmák

Sam Holcroft a játékos forma alatt mély emberismerettel és sok megértéssel fordul szereplői felé. A nézőtéren azért nevetünk egy család esetlen ünneplési vágyán, mert mi is szeretnénk szeretni egymást, mi sem szeretnénk sebeket adni és kapni karácsonykor. De mind tudjuk: ha az élet olyan, mint egy társasjáték… Nos, annak az a lényege, hogy vannak vesztesek.

Aktuális előadások




Sam Holcroft: Családi játszmák
(komédia)
Fordította: Zöldi Gergely

Ismerik azt az érzést, amikor a lépcsőházban összenéznek férjükkel vagy feleségükkel, mielőtt megérkeznének a családi karácsonyi vendégségbe? „Nem lesz semmi baj, szedjük össze magunkat – és próbáljuk meg túlélni!” És azután mosolyogva lépnek be az ajtón, ahol ott az egész család, a szülők, a testvérek, a sógorok, a gyerekek… De ez a nagy elhatározás csak úgy sikerülhet, ha mindenki betart bizonyos szabályokat. Van, amit nem hozunk szóba, van, amit nem emlegetünk fel – és vannak bizonyos, a saját gyerekkorunkból hozott játszmák, amelyekbe nem kezdünk újra bele. Hacsak a másik el nem kezdi.

Ebben a színdarabban ebből az ismerős helyzetből fabrikál játékos struktúrát a szerző: az előadás alatt a nézők számára is követhetően (a szereplők feje felett kiírva) ad be újabb és újabb feladatokat, „nehezített pályát” a színészek számára – akiknek szerepük eljátszása mellett még ezeket az egyre komplikálódó plusz feladványokat is bírniuk kell lélekjelenléttel. Mert ha nem… akkor kitör a balhé, de úgy, ahogy csak egy nagy családi összejövetelen tud.

Szereplők
Adam......................... Rák Zoltán
Sheena...................... Bach Zsófia m.v.
Francis...................... Tóth Károly
Edith.......................... Horváth Margit
Matthew..................... Tar Dániel
Carrie......................... Tary Patrícia

Alkotók
Díszlettervező: ONDRASCHEK PÉTER
Súgó: HUGYECZ VIVIEN
Ügyelő: T-LAFOREST CSABA
Rendezőasszisztens: FÜLÖP ANGÉLA

Az előadás 14 éven aluliaknak nem ajánlott!

Ajánló


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Szerelmi háromszögek, nercbundák, hiányos öltözetű hölgyek, ablakon kirepülő ruhadarabok, totális téboly. Mindez London legelegánsabb szőrmeszalonjában, kizárólag a felhőtlen szórakoztatás érdekében!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!