Program


Crossover Uránia - Szilágyi Enikő: Köszönet mindenért...

Crossover Uránia - Szilágyi Enikő: Köszönet mindenért...

Élő koncert, 90 perc, 2021
Magyar és francia nyelven
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 29. vasárnap, 19:00

Ének: Szilágyi Enikő
Zongorán kísér: Újláb Gábor 

Köszönet mindenért…
...a szépért, jóért, a rosszért és rettentőért, amiben részem lehetett e rövid idő alatt, aminek  Élet a neve.

A vers és a zene ölelkezése sanzont teremt. Ezt a jól ismert, de soha nem eleget hallgatott műfajt szeretném újra divatba hozni,  ha csak egy estére is. Emlékezzünk együtt a magyar sanzonokra és a magyar szinjátszás nagyjaira, amelyeket és akiket már egyre kevesebbet emlegetünk, és akiknek tanításait és figyelmeztetéseit szép lassan elfeledjük. Latinovits Zoltán, Domján Edit, Darvas Iván, Ruttkay Éva, Töröcsik Mari és a kőltők, zeneszerzők nyomában tartsanak velem.

A francia sanzonok irígykedve  bekéredzkednek majd közénk és mi nagystílűen befogadjuk őkőket. De azt nem  árulom  el, hogy milyen  dalok kapnak  helyet  közöttünk. Legyen az meglepetés.

 

Ajánlatunk


Az előadásban megidézett kor egybeesik A hattyúk tava ősbemutatójának idejével (1877). Ugyanakkor a XIX. század második fele az elburjánzó elmegyógyintézetek, állati lelkek által 'megszállt' betegek, a mentális kórképek kínzásokkal és egyéb furcsa módszerekkel történő kezelésének időszaka is.

Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig erősen vonzódó Omar Faruk Tekbilek az egyik legnagyobb hatású török világzenei előadó, aki a Müpa színpadán áprilisban új életre kelti a legnemesebb közel-keleti zenei hagyományokat.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!