Program


Conor McPherson: Eleven éjszaka

Conor McPherson: Eleven éjszaka

Három férfi él együtt egy régi dublini házban. Az ötvenes, szebb napokat is látott Tommy a válása után visszaköltözött nagybátyja, Maurice házába. Gyakran megosztja kis szobáját barátjával, a kicsit lassú és túlérzékeny Doc-kal.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 7. csütörtök, 19:00

Conor McPherson: Eleven éjszaka
Az előadás időtartama 135 perc, 2 felvonásban.

A sok horzsolt, szeretetvágyó férfi között menedéket talál Aimee, egy nem kevésbé horzsolt és szeretetvágyó lány, aki akaratlanul is felrobbantja e kompromisszumos, napról napra működtetett, de mégiscsak megszokott együttélést.Ezen az éjszakán a szobában évek óta felhalmozódott káoszra rákerül a lelkek, indulatok, elrontott életek, vágyak, remények káosza. De ez a magába szippantó éjszaka maga az élet, „mert minél gyorsabban utazol, annál lassabban telik az idő”. Odakint van egy másik éjszaka: csillagos ég, magány és látszólagos mozdulatlanság, ami mögött ez a sok ember a bolygójával együtt egy fekete lyuk körül kering körbe és körbe és körbe és körbe és körbe.

Conor McPherson ünnepelt ír dráma- és forgatókönyvíró, darabjai számos díjat nyertek, az Eleven éjszaka 2013-ban elnyerte a New York-i színikritikusok díját a Legjobb Dráma kategóriában, műveit Londontól a Broadwayig számos színház tartja műsoron. A gát című darabját Magyarországon is nagy sikerrel játszották. Műveit áthatja a gyöngéd líra és a kaján, fekete humor; pontos látlelet a partvonalon rekedtekről, a kapcsolódás utáni sóvárgásról, a mindenféle értelemben vett kiszolgáltatottságról, amit ugyanakkor áthat a mindennapok költészete, a szüntelen, suta próbálkozás egy jobb életre ‒ a megváltás, de legalábbis a megbékélés lehetősége.

Szereplők:
Maurice...................... Fodor Tamás
Tommy....................... Mucsi Zoltán
Aimee........................ Simkó Katalin
Doc............................ Katona László
Kenneth..................... Kovács Krisztián

Díszlettervező: Vereckei Rita
Jelmeztervező: Vereckei Rita
Dramaturg: Zsigó Anna
Fordító: Totth Benedek
A tervező asszisztense: Bessenyei Bettina
Fény: Mervel Miklós
Hang: Molnár Péter
Videó: Nagy Bianka
Rendezőasszisztens: Fábián Ilona
A rendező munkatársa: Hodászi Ádám
Rendező: Koltai M. Gábor

Conor McPherson engedélyét a Curtis Brown Group Limited (Uk) és a Hofra Kft. közvetítette.

Ajánlatunk


Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!