Program


Celluloid Nights by Cinema Niche: Az őrület határán

Celluloid Nights by Cinema Niche: Az őrület határán

The Thin Red Line
kanadai-amerikai háborús filmdráma, 171 perc, 1998
angol nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 5. vasárnap, 18:30

Rendező: Terrence Malick
Szereplők: Jim Caviezel, Ben Chaplin, Dash Mihok, Woody Harrelson, Nick Nolte, Sean Penn, John Cusack, Adrien Brody, John Travolta, Jared Leto, George Clooney, Elias Koteas, John C. Reilly, John Dee Smith, Kirk Acevedo, Paul Gleeson

 

Vetítés 35 mm-es kópiáról!

A Cinema Niche mögött álló csapat 2024 tavaszán új vetítéssorozatot indít. A Celluloid Nights küldetése újraéleszteni azt a megismételhetetlen élményt, ahogyan kedvenc filmjeinket 35mm-es filmszalagról élhetjük át, miközben egy fiatalabb generációnak talán először adódik ez a kivételes alkalom. Míg a mozik ma már digitálisan projektálnak, a filmvetítés élménye celluloidról egészen más. Olyan kortárs rendezők, mint Christopher Nolan vagy Paul Thomas Anderson számára a filmre forgatás elsősorban alkotói döntés, amely befolyásolja, hogy munkáik hogyan mutatnak majd a nagyvásznon. Hozzájuk hasonlóan, a Celluloid Nights a film anyagiságát ünnepli, felismerve a film, mint fizikai médium egyediségét és örök dicsőségét. 

A Sivár vidék (1973) és A mennyei napok (1978), a hetvenes évek újraéledt hollywoodi filmkultúrájának különleges alkotásai után az amerikai rendező Terrence Malick rejtélyes módon húsz évre eltűnt a nyilvánosság elől, hogy 1998-ban újra felbukkanjon James Jones, a guadalcanali konfliktusról szóló regényének adaptációjával. Ugyanabban az évben, amikor egy bizonyos Steven Spielberg Ryan közlegény megmentése című II. világháborús filmjével tarolta le a mozipénztárakat, Malick egy szervesen más megközelítést alkalmazott: intim, filozofikus és kevésbé hivalkodó – Az őrület határán egy traumatikus, vizuálisan lenyűgöző utazás az emberi lélek rejtelmeibe. A forgatástól a film bemutatójáig tartó hosszú út végén Malick üstökösszerűen tért vissza egy olyan alkotással, amelynek filmtörténeti jelentőségét 25 évvel később is kevesen vitatják. A kor szinte összes jelentős színészével – többek között Sean Penn, John Travolta, Jim Caviezel, Nick Nolte, Elias Koteas és Woody Harrelson – és Hans Zimmer misztikus zenéjével, Az őrület határán a konfliktus kaleidoszkópikus felidézése, a valaha készült egyik leglátványosabb háborúellenes háborús film.

Jegyár: 3.900 Ft

Díjak: 
Berlini Nemzetközi Filmfesztivál 1999 - Arany Medve: Terrence Malick
7 Ocar-díj jelölés (Legjobb film, Lejgobb rendező, Legjobb Adaptált Forgatókönyv, Legjobb operatőr, Legjobb hang, Legjobb vágás, Legjobb zene)

Ajánlatunk


Dr. Csernus Imre önálló estjén a rá jellemző profizmussal és lényeglátással döbbent rá gondolkodásmódunk fricskáira, és állít fel bennünket említett kipárnázott helyünkről. Persze, ehhez előbb helyet is kell foglalnunk itt, a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

A Magyar Állami Népi Együttes Csodaváró betlehemese időnként bohókás, máskor lélekmelengető pillanatokon keresztül számlál vissza Jézus születésének éjszakájáig.

Ajánló


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Egy felejthetetlen este résztvevői lehetnek, akik ellátogatnak az Illúzió Mesterei showműsorra. A műsorban szereplő előadók nemzetközi Tv show-k, rangos fesztiválok…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!