Program


Carried Alive / Risonanza / The Great Bean • Scapino Ballet Rotterdam

Carried Alive / Risonanza / The Great Bean • Scapino Ballet Rotterdam

Justin de Jager koreográfiájával született meg a végtelen mozdulatsorból álló, hipnotikus látványjáték Carried Alive címmel: Justin a breakdance stílusból ismert „threading” technika úttörője, amelynek során a táncosok folyamatos mozgással keresik a lehetőségeket. A Risonanza a zene és a tánc páratlan élményét nyújtja.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 26. vasárnap, 19:00

Justin de Jager koreográfiájával született meg a végtelen mozdulatsorból álló, hipnotikus látványjáték Carried Alive címmel. Justin a breakdance stílusból ismert „threading” technika úttörője, amelynek során a táncosok folyamatos mozgással keresik a lehetőségeket, nyitásokat és megoldásokat. Justin nemrég nyerte el a Korzo színház Leo Spreksel díját.

A Risonanza a zene és a tánc páratlan élményét nyújtja. Az előadás két világ találkozása: Michiel Borstlap kristálytiszta zongorajátéka Ed Wubbe szenvedélyes koreográfiájával alkot művészi egységet. A két táncost a hipnotikus hatású zene hozza mozgásba, amely csodálatosan szövi át Ed Wubbe történet nélkül is működő tánckoreográfiáját. A meghitt duettben gyengédség váltakozik vadsággal, a szerelmet átható harc kifejeződéseként. Az egyik táncost, Jozefien Debaillie-t a holland táncművészeti díjra, a Zwaanra (Aranyhattyú) jelölték a Risonanzában nyújtott alakításáért. A Risonanza az Ed Wubbe művészeti igazgató és az egyik legkiemelkedőbb holland zongoraművész, Michiel Borstlap együttműködéséből született, egész estés előadás, a Pas de Deux központi duettje. A két művészben közös, hogy szívvel-lélekkel alkotnak, valódi varázslatot.

Vaudeville, a varieté és a cirkusz csodája: Ed Wubbe ezekből merített ihletet a viharos húszas években játszódó, Az óriásbab (The Great Bean) című darabjához. A színpadi táncot, cirkuszi akrobatákat, bűvésztrükköket és egy rejtélyes bohócot felvonultató darab hátterét Hollywood felemelkedése, a dzsessz, és az olyan táncstílusok adják, mint a sztepptánc és a charleston. Az óriásbab izgalmas világot mutat be – annak csillogó, elbűvölő oldalát éppúgy, mint a sötét, komor dolgokat, szívszorító tragédiát. A zene fontos szerepet tölt be a fülledt atmoszféra megteremtésében: a lendületes gipsy jazztől a titokzatos Peer Gynt-szviten át Billie Holiday füstös, érzelmes vokáljáig.

 

Carried Alive

Zene: Nils Frahm - Talisman (az All Encores albumról); Ólafur Arnalds - Ypsilon (a re:member albumról); Ólafur Arnalds & Voces 8 - Partial (kórusverzió, eredetije: a re:member albumon); Alaskan Tapes & Voga - Tell (a Signals / Tell albumról)

Fény: Xavier Spruit Bleeker

Zenei szerkesztés: Zino Schat

Jelmezterv: Petra Finke

Koreográfus: Justin de Jager

 

Risonanza

Zene: Risonanza, Michiel Borstlap Frames c. albumáról

Hang: Rimmert van Lummel

Világítás: Ramuntxo Stoete, Xavier Spruit Bleeker

Logisztika: Evert Achthoven

Jelmezek: Pamela Homoet

A színpadi vezető helyettese: Behrooz Vasseghi

Színpadi vezető: Guido Verschoor

Balletmesterek: Débora Soto, Federica Dadamo

Koreográfus: Ed Wubbe

 

szünet

 

The Great Bean

Zene: Billie Holiday – Don’t Explain, Fooling Myself, Detour Ahead, Crazy He Calls Me; Duke Ellington - Black and Tan Fantasy, Prologue to Black and Tan Fantasy; Count Basie & James Rushing - Rusty Dusty Blues; Django Reinhardt - Minor Swing, Nagasaki, Edvard Grieg - Peer Gynt 1. szvit, Op. 46-2, Aase halála, Peer Gynt 2. szvit, Op. 55: IV. Solvejg dala, Peer Gynt, Op. 23, Anitra tánca, Peer Gynt, A hegyi király lányának tánca

Világítás: Benno Veen

Jelmez: Pamela Homoet

Koreográfus: Ed Wubbe

 

Szállítmányozás: Evert Achthoven

Hang: Rimmert van Lummel

Fény: Ramuntxo Stoete

A színpadi vezető helyettese: Behrooz Vasseghi

Színpadmester, műszaki vezető: Guido Verschoor

Balettmesterek: Débora Soto, Federica Dadamo

 

Támogató: A Holland Királyság Nagykövetsége

 

A szeptember 26-i előadás után közönségtalálkozó. Moderátor: Major Rita.

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

Ajánló


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!