Program


Budapesti Tavaszi Fesztivál Nyitóesemény - Chamber Orchestra of Europe koncert

Budapesti Tavaszi Fesztivál Nyitóesemény - Chamber Orchestra of Europe koncert

Magyarország EU-s csatlakozásának 20. évfordulóját ünnepli a nyitókoncert, amit a Budapesti Tavaszi Fesztivállal egyidős, világhírű Chamber Orchestra of Europe ad Perényi Miklós gordonkaművész közreműködésével.

 több

Aktuális előadások



A budapesti Olasz Intézet patinás termében felcsendülő művek színes áttekintést adnak a magyar gyökerű európia zenei hagyományból. A koncerten fellépő Chamber Orchestra of Europe különlegessége, hogy kiváló muzsikusai a kontinens tizenöt országából érkeznek. A kezdetben Claudio Abbado, majd Nikolaus Harnoncourt által mentorált együttes jelenleg a kismartoni Esterházy-kastély rezidens zenekara, így érkeznek Budapestre az Esterházy Magyarország Alapítványnak köszönhetően.

Műsor:

Veress Sándor: Négy erdélyi tánc (14’)
Joseph Haydn: C-dúr csellóverseny No.1 (25’)

Seamus Heaney Májusi máglyák

Liszt Ferenc: Angelus! Prière aux anges gardiens vonószenekari átirat (7’)
Bartók Béla: Divertimento (25’)

A Nobel-díjas Seamus Heaney Májusi máglyák című versét 2004. május 1-jére, az "Üdvözlés Napjára" írta, amikor Európa vezetői Dublinban összegyűltek, hogy megünnepeljék tíz új tagállam, köztük Magyarország csatlakozását az Európai Unióhoz. A nagy bővítés 20. évfordulója alkalmából Írország nagykövetségei mind a tíz, az EU-hoz azon a májusi napon csatlakozott államban helyi költőket bíztak meg Heaney ikonikus költeményének új fordításával. A magyar verzió -az eredeti verssel együtt- most először hangzik el nyilvánosan.

Koncertmester: Benjamin Gilmore

Közreműködik:

Perényi Miklós gordonkaművész
Declan Hannigen színész

Ajánló


Nyári Károly minden eddiginél különlegesebb koncertje kerül bemutatásra 2024. június 1-én 19:00 órai kezdettel a Budapest Kongresszusi Központban.

A Jazz Side Story első kiadása 2018-ban egymást követően kétszer megtöltötte a Fesztivál Színházat. Szőke Nikoletta, Gájer Bálint és zenésztársaik…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!