Program


Budapesti Klasszikus Film Maraton - Legénylakás

Budapesti Klasszikus Film Maraton - Legénylakás

fekete-fehér amerikai vígjáték, 125 perc, 1960
angol nyelven magyar felirattal
eredeti cím: The Apartment

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 23. csütörtök, 20:00

Rendező: Billy Wilder
Forgatókönyvíró: Billy Wilder, A.L. Diamond
Operatőr: Joseph LaShelle
Zene: Adolph Deutsch
Szereplők: Jack Lemmon, Shirley MacLaine, Fred MacMurray

 

A legénylakást tartják a vígjátékokban igen erős Billy Wilder egyik legjobb filmjének, holott ez a film minden, csak nem vidám. A történet – a főnökének a lakását a légyottjaira átadó kisember története, aki sokáig nem is tudja, kit tisztelhet a titkos szeretőben – kifejezetten komor. A munkahely légköre, a végtelennek tűnő folyosók és irodák, a bürokrácia a remény elől minden levegőt elszívó atmoszférája egészen lenyomó. És maga a legénylakás sem egy derűs hely. Ám mégis, a két nagyszerű színész játéka miatt, van az egész filmben valami olyan könnyed életszeretet, valami olyan melengető melankólia, ami miatt nem csak azt érezni rögtön, hogy remekművel van dolgunk, hanem azt is, hogy valójában nincsenek elhibázott életek. Minden idők egyik leghatásosabb díszlete a magyar Trauner Sándor (Alexandre Trauner) Oscar-díjas mesterműve.

A Budapesti Klasszikus Film Maraton további programjai az Urániában >>

Ajánlatunk


Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Ajánló


Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!